Onderdelenfabrikant ZF pompt 800 miljoen in fabriek voor ontwikkeling EV

Luberto van Buiten Luberto van Buiten
ZF schroeft de productie van elektrische en hybride aandrijfcomponenten op. (Foto: ZF)

Aandrijflijnfabrikant ZF investeert 800 miljoen euro in zijn fabriek in Saarbrücken om daar componenten te maken voor elektrische aandrijflijnen. Het gaat daarbij om hybrids en full electric vehicles. Dat meldt het bedrijf vandaag. ZF meldt te verwachten dat het aandeel hybride aandrijflijnen groeit naar 50 procent in de komende 10 jaar (nu ongeveer 5 procent). Over alle fabrieken wordt in totaal 3 miljard euro geïnvesteerd in elektrische aandrijftechnologie.In de Automotive Kennisbank vindt u het onderzoek naar de impact van de EV op de autobranche.

Wel waarschuwt het bedrijf dat op lange termijn het aantal banen in Saarbrücken af zou kunnen nemen door de toename in elektrische aandrijflijnen. Autofabrikantenorganisatie Acea en ook Bovag waarschuwden daar al voor.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.