Audi investeert 14 miljard in autonoom en elektrisch rijden

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Bram Schot is officieel nog steeds interim-cao van Audi (foto: Audi)

Audi gaat de komende vijf jaar ongeveer 14 miljard euro investeren in digitalisering, elektrisch en autonoom rijden. Dit maakt het bedrijf bekend via de website. De totale investeringen voor de komende vijf jaar zijn begroot op 40 miljard. “Wij zijn met deze begroting zeer doelgericht op weg naar e-mobiliteit”, verklaart Bram Schot, vooralsnog ad interim ceo van Audi

Te beginnen met de Audi E-tron, de eerste volledig elektrische suv van het merk, lanceert Audi de komende jaren een complete range aan elektrische auto’s. In 2025 wil het merk ongeveer twintig elektrisch aangedreven modellen bieden, waarvan de helft met enkel elektrische aandrijving.

Bij het realiseren van de plannen werkt Audi nauw samen met Porsche en Volkswagen, waarmee het Modular E-Drive System (MEB) werd ontwikkeld. Lees hier een exclusief interview met Bram Schot waarin hij uiteenzet hoe Audi de concurrentie met Tesla aan wil gaan.

Volkswagen maakte afgelopen maand bekend de komende vijf jaar 70 miljard euro uit te trekken voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.  

Nederlander Bram Schot wordt sinds een week beschouwd als de nieuwe ceo van Audi. Volgens Duitse media is zijn aanstelling nog niet bevestigd omdat er nog wat afspraken moeten worden gemaakt. Website Automobilwoche verwacht dat de aanstelling nog voor de Kerst officieel wordt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Audi investeert 14 miljard in autonoom en elektrisch rijden | Automotive Online

Audi investeert 14 miljard in autonoom en elektrisch rijden

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Bram Schot is officieel nog steeds interim-cao van Audi (foto: Audi)

Audi gaat de komende vijf jaar ongeveer 14 miljard euro investeren in digitalisering, elektrisch en autonoom rijden. Dit maakt het bedrijf bekend via de website. De totale investeringen voor de komende vijf jaar zijn begroot op 40 miljard. “Wij zijn met deze begroting zeer doelgericht op weg naar e-mobiliteit”, verklaart Bram Schot, vooralsnog ad interim ceo van Audi

Te beginnen met de Audi E-tron, de eerste volledig elektrische suv van het merk, lanceert Audi de komende jaren een complete range aan elektrische auto’s. In 2025 wil het merk ongeveer twintig elektrisch aangedreven modellen bieden, waarvan de helft met enkel elektrische aandrijving.

Bij het realiseren van de plannen werkt Audi nauw samen met Porsche en Volkswagen, waarmee het Modular E-Drive System (MEB) werd ontwikkeld. Lees hier een exclusief interview met Bram Schot waarin hij uiteenzet hoe Audi de concurrentie met Tesla aan wil gaan.

Volkswagen maakte afgelopen maand bekend de komende vijf jaar 70 miljard euro uit te trekken voor de ontwikkeling van elektrische auto’s.  

Nederlander Bram Schot wordt sinds een week beschouwd als de nieuwe ceo van Audi. Volgens Duitse media is zijn aanstelling nog niet bevestigd omdat er nog wat afspraken moeten worden gemaakt. Website Automobilwoche verwacht dat de aanstelling nog voor de Kerst officieel wordt.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.