Stadler definitief weg als ceo Audi

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Stadler zit sinds half juni vast. (Foto: Audi)

Rupert Stadler is door Audi afgezet als topman van het concern. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Stadler zit al vier maanden vast op verdenking van fraude bij het dieselschandaal bij de de fabrikant. Stadler zou op de hoogte zijn geweest van de softwaremanipulaties en toch hebben toegestaan dat de betreffende motoriseringen verkocht werden.

Stadler wordt op interim-basis vervangen door de Nederlander Bram Schot. Volgens Audi kan Stadler zich nu volledig richten op zijn verdediging.

Lees hier een exclusief interview met Bram Schot. ‘Iedereen denkt dat wij Tesla haten maar dat is niet zo. Ik ben juist erg blij dat Tesla bestaat.’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Stadler definitief weg als ceo Audi | Automotive Online

Stadler definitief weg als ceo Audi

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
• Laatste update:
Stadler zit sinds half juni vast. (Foto: Audi)

Rupert Stadler is door Audi afgezet als topman van het concern. Dat meldt het bedrijf in een persbericht. Stadler zit al vier maanden vast op verdenking van fraude bij het dieselschandaal bij de de fabrikant. Stadler zou op de hoogte zijn geweest van de softwaremanipulaties en toch hebben toegestaan dat de betreffende motoriseringen verkocht werden.

Stadler wordt op interim-basis vervangen door de Nederlander Bram Schot. Volgens Audi kan Stadler zich nu volledig richten op zijn verdediging.

Lees hier een exclusief interview met Bram Schot. ‘Iedereen denkt dat wij Tesla haten maar dat is niet zo. Ik ben juist erg blij dat Tesla bestaat.’

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.