Geely stapt in Daimler

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Geely-oprichter Li Shufu (foto: Volvo Cars)

Afgelopen vrijdag maakte Daimler bekend dat Geely, 9,69 procent van de aandelen van Daimler in handen heeft gekregen. De waarde van de Daimler-aandelen van Geely bedraagt ongeveer 7,2 miljard euro. Geely is eigendom van de Chinese miljardair Li Shufu. De Chinese industrieel kocht in 2010 al het Zweedse Volvo Cars. Volgens Li Shufu moeten fabrikanten om te kunnen overleven samenwerken bij de ontwikkeling van elektrische auto’s. Hij zou azen op een plek in het bestuur van Daimler, meldt persbureau Reuters.

BAIC

Daarnaast gaat Daimler samen met BAIC een nieuwe fabriek bouwen in China. De nieuwe fabriek is een joint venture. Volgens Bloomberg worden er straks alleen voertuigen van het merk Mercedes Benz gebouwd. Het gaat hierbij vooral om elektrisch aangedreven voertuigen. Afgelopen jaar kondigden Daimler en BAIC al aan een accufabriek te bouwen in China. Waar in China de fabriek precies komt te staan is nog niet bekend. Met de investering is een bedrag gemoeid van bijna 1,5 miljard euro.

BAIC is de grootste autofabrikant van China.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.

Geely stapt in Daimler | Automotive Online

Geely stapt in Daimler

Paul van den Bogaard Paul van den Bogaard
Geely-oprichter Li Shufu (foto: Volvo Cars)

Afgelopen vrijdag maakte Daimler bekend dat Geely, 9,69 procent van de aandelen van Daimler in handen heeft gekregen. De waarde van de Daimler-aandelen van Geely bedraagt ongeveer 7,2 miljard euro. Geely is eigendom van de Chinese miljardair Li Shufu. De Chinese industrieel kocht in 2010 al het Zweedse Volvo Cars. Volgens Li Shufu moeten fabrikanten om te kunnen overleven samenwerken bij de ontwikkeling van elektrische auto’s. Hij zou azen op een plek in het bestuur van Daimler, meldt persbureau Reuters.

BAIC

Daarnaast gaat Daimler samen met BAIC een nieuwe fabriek bouwen in China. De nieuwe fabriek is een joint venture. Volgens Bloomberg worden er straks alleen voertuigen van het merk Mercedes Benz gebouwd. Het gaat hierbij vooral om elektrisch aangedreven voertuigen. Afgelopen jaar kondigden Daimler en BAIC al aan een accufabriek te bouwen in China. Waar in China de fabriek precies komt te staan is nog niet bekend. Met de investering is een bedrag gemoeid van bijna 1,5 miljard euro.

BAIC is de grootste autofabrikant van China.

Geplaatst in rubriek:
Paul van den Bogaard
Paul van den Bogaard

Paul ('77) werkt sinds 2011 bij Automotive en richt zich in het bijzonder op Automotive Werkplaats. In zijn vrije tijd sleutelt hij aan klassiekers.