Leaseplan stapt in wereldwijd EV-initiatief

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Leaseplan is één van de oprichters van EV100, samen met andere partners, zoals Unilever, Baidu, Ikea, Vattenfall, Deutsch Post en Metro. EV100 wil elektrisch vervoer in het bedrijfsleven stimuleren en de aanleg van benodigde infrastructuur hiervoor sneller realiseren. Het initiatief wordt vandaag in New York gelanceerd door The Climate Group, een internationale organisatie die samenwerkt met bedrijven en overheden met als doel om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen naar nul procent.

What’s next

“Elektrische voertuigen zijn de volgende stap. We zijn heel blij oprichtingspartner van EV100 te zijn en samen met andere bedrijven te werken aan het versnellen en faciliteren van de overstap naar elektrische mobiliteit”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan. “Samen hebben we een aanzienlijke impact. Meer dan de helft van de auto’s die nu op de weg rijden zijn eigendom van bedrijven.”

Leaseplan maakte ook meteen bekend dat de eigen medewerkersvloot (zo’n 2 duizend auto’s) overgaat naar elektrisch vervoer. “Het is ons streven dat in 2021 al onze medewerkers in elektrische voertuigen rijden. We moedigen andere bedrijven aan hetzelfde te doen. De overstap naar een elektrisch wagenpark is voor bedrijven één van de makkelijkste manieren om de CO2-uitstoot te verlagen”, aldus Gunning.

De bekendmaking is volgens Leaseplan een belangrijke stap in de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf dat streeft naar een volledig duurzaam wagenpark 2030. Leaseplan heeft een vloot van 1,7 miljoen auto’s in meer dan 30 landen. In de presentatie van de halfjaarcijfers meldde het bedrijf een beursgang te onderzoeken. Ook kondigde het de komst van een chief digital officer aan.

Doorbraak

Vorige week maakte onder andere Volkswagen bekend aanzienlijk meer en sneller te gaan investeren in elektrische auto’s. Ook andere fabrikanten, waaronder Volvo, Fiat, Mercedes-Benz en BMW streven de komende tijd naar de introductie van elektrische versies in hun modellenrange. Het economisch bureau van de ING voorspelde afgelopen zomer dat volledig elektrische auto’s bezig zijn met een serieuze doorbraak.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Meer lezen over EV100

Leaseplan stapt in wereldwijd EV-initiatief | Automotive Online

Leaseplan stapt in wereldwijd EV-initiatief

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:

Leaseplan is één van de oprichters van EV100, samen met andere partners, zoals Unilever, Baidu, Ikea, Vattenfall, Deutsch Post en Metro. EV100 wil elektrisch vervoer in het bedrijfsleven stimuleren en de aanleg van benodigde infrastructuur hiervoor sneller realiseren. Het initiatief wordt vandaag in New York gelanceerd door The Climate Group, een internationale organisatie die samenwerkt met bedrijven en overheden met als doel om de uitstoot van broeikasgassen terug te brengen naar nul procent.

What’s next

“Elektrische voertuigen zijn de volgende stap. We zijn heel blij oprichtingspartner van EV100 te zijn en samen met andere bedrijven te werken aan het versnellen en faciliteren van de overstap naar elektrische mobiliteit”, aldus Tex Gunning, ceo van Leaseplan. “Samen hebben we een aanzienlijke impact. Meer dan de helft van de auto’s die nu op de weg rijden zijn eigendom van bedrijven.”

Leaseplan maakte ook meteen bekend dat de eigen medewerkersvloot (zo’n 2 duizend auto’s) overgaat naar elektrisch vervoer. “Het is ons streven dat in 2021 al onze medewerkers in elektrische voertuigen rijden. We moedigen andere bedrijven aan hetzelfde te doen. De overstap naar een elektrisch wagenpark is voor bedrijven één van de makkelijkste manieren om de CO2-uitstoot te verlagen”, aldus Gunning.

De bekendmaking is volgens Leaseplan een belangrijke stap in de duurzaamheidsstrategie van het bedrijf dat streeft naar een volledig duurzaam wagenpark 2030. Leaseplan heeft een vloot van 1,7 miljoen auto’s in meer dan 30 landen. In de presentatie van de halfjaarcijfers meldde het bedrijf een beursgang te onderzoeken. Ook kondigde het de komst van een chief digital officer aan.

Doorbraak

Vorige week maakte onder andere Volkswagen bekend aanzienlijk meer en sneller te gaan investeren in elektrische auto’s. Ook andere fabrikanten, waaronder Volvo, Fiat, Mercedes-Benz en BMW streven de komende tijd naar de introductie van elektrische versies in hun modellenrange. Het economisch bureau van de ING voorspelde afgelopen zomer dat volledig elektrische auto’s bezig zijn met een serieuze doorbraak.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Meer lezen over EV100