Nederlander Bram Schot krijgt topfunctie bij Audi (update)

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:

Dit meldt Automobilwoche.

Audi wil volgens de Duitse website vier van de zeven bestuurders vervangen. Bram Schot (56) is de beoogde opvolger van Dietmar Voggenreiter. Behalve Voggenreiter zouden ook financieel directeur Axel Strotbek, personeelsdirecteur Thomas Sigi en productiechef Hubert Waltl worden vervangen.

Bram Schot is sinds 2011 verantwoordelijk voor marketing en verkoop bij Volkswagen Nutzfahrzeuge, de bestelautodivisie van VW in Hannover. Schot begon zijn carrière in 1987 bij Daimler Chrysler Nederland, waar hij tussen 2003 en 2006 ceo was. Daarna was hij drie jaar lang ceo van Daimler Chrysler Italië.

Schandalen

Het bestuur van Audi werd de afgelopen maanden hevig bekritiseerd om zijn handelswijze rond het emissieschandaal. Vorige maand maakte het bedrijf nog bekend 850 duizend dieselauto’s te zullen terugroepen om de software te vervangen. Tijdens testen werd de uitstoot van deze modellen kunstmatig lager gehouden. Ook verdenkt de Europese Commissie het bedrijf ervan een kartel te hebben gevormd met andere Duitse autoproducenten. 

Update 29-8:
Audi bevestigt dat Schot toetreedt tot de raad van bestuur van Audi. Hij wordt verantwoordelijk voor marketing en sales. Hij volgt inderdaad Voggenreiter op. Naast Schot treden ook Alexander Seitz, Wendelin Göbel en Peter Kössler toe tot de raad van bestuur. Seitz (55) is de opvolger van Axel Strotbek. Seitz wordt verantwoordelijk voor Finance, IT en Integrity. Göbel (53) maakt in de nieuw samengestelde raad van bestuur van Audi werk van Human Resources en Organization. Hij volgt Thomas Sigi op. Kössler (58) is bij Audi de nieuwe verantwoordelijke voor Productie en Logistiek. Hij is de opvolger van Hubert Waltl.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.