‘Kartelonderzoek gestart na tip Mercedes’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Het onderzoek draait om kartelvorming rond autorecycling. (Foto: Shutterstock)

Dinsdagochtend heeft de Europese Commissie onaangekondigde inspecties uitgevoerd bij bedrijven en organisaties in de autobranche. Onder andere Opel en Renault bevestigden aan Automotive de onderzoeken. Het gaat om onderzoek naar een vermeend kartel rondom de recycling van autowrakken. De onderzoeken vonden plaats in de EU en Engeland.

BMW wordt ook genoemd, maar wilde niet bevestigen of het werd onderzocht.

Mercedes klokkenluider

Inmiddels meldt Automotive News Europe dat Mercedes-Benz heeft bevestigd de klokkenluider te zijn en clementie heeft aangevraagd. Daarmee hoopt de autoproducent eventuele boetes te ontlopen, zo meldt het vakblad.

Ford zei in een verklaring tegen Reuters dat het een kennisgeving heeft ontvangen “met betrekking tot de recycling van oude of afgeschreven voertuigen, met name auto’s en bestelwagens” en dat het meewerkt aan het onderzoek. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

‘Kartelonderzoek gestart na tip Mercedes’ | Automotive Online

‘Kartelonderzoek gestart na tip Mercedes’

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
Het onderzoek draait om kartelvorming rond autorecycling. (Foto: Shutterstock)

Dinsdagochtend heeft de Europese Commissie onaangekondigde inspecties uitgevoerd bij bedrijven en organisaties in de autobranche. Onder andere Opel en Renault bevestigden aan Automotive de onderzoeken. Het gaat om onderzoek naar een vermeend kartel rondom de recycling van autowrakken. De onderzoeken vonden plaats in de EU en Engeland.

BMW wordt ook genoemd, maar wilde niet bevestigen of het werd onderzocht.

Mercedes klokkenluider

Inmiddels meldt Automotive News Europe dat Mercedes-Benz heeft bevestigd de klokkenluider te zijn en clementie heeft aangevraagd. Daarmee hoopt de autoproducent eventuele boetes te ontlopen, zo meldt het vakblad.

Ford zei in een verklaring tegen Reuters dat het een kennisgeving heeft ontvangen “met betrekking tot de recycling van oude of afgeschreven voertuigen, met name auto’s en bestelwagens” en dat het meewerkt aan het onderzoek. 

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.