Nieuwverkoop EU groeit 7,6 procent in mei

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
De Ampera-e werd in Noorwegen aan pers en publiek gepresenteerd. Foto: Opel

In totaal werden er vorige maand 1.386.818 personenauto’s geregistreerd, blijkt uit de cijfers van Acea. Daarmee zit de verkoop volgens Acea heel dichtbij de aantallen die voor de crisis, in mei 2007, werden gehaald.

Alle grote Europese markten gaven groei te zien, behalve het VK. Van de grote landen gingen Duitsland (+12,9%) en Spanje (+11,2%) aan kop. Het Verenigd Koninkrijk zag een daling van -8,5 procent ten opzichte van mei 2016, waarmee de dalende trend wordt voortgezet. Nederland gaf in mei uitzonderlijk hoge cijfers te zien, daar steeg het aantal nieuwregistraties volgens Acea 26,7 procent.

Bij de concerns voert de VW groep de lijst aan met 335.187 geregistreerde auto’s in mei, een stijging van 8,2 procent ten opzichte van mei 2016. Ook de andere grote concerns lieten mooie groeicijfers zien, afgezien van Opel, dat 2,3 procent terugliep naar 84.900.Bekijk het hele overzicht in de Automotive kennisbank.

Over de eerste vijf maanden van 2017 is het totaal aantal Europese registraties 5,2 procent gestegen.

 

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.