‘Winterkorn krijgt sjoemeldiesel voor het leven’

Luberto van Buiten Luberto van Buiten

Opvallend aan dit vorstelijke pensioen is vooral dat onder leiding van Winterkorn het sjoemelschandaal aan het licht kwam, zo schrijft ook de Telegraaf. Hij stapte in september dat jaar op. Volkswagen is momenteel bezig met een saneringsslag, waarbij tienduizenden banen verdwijnen, om de verwachte miljardenschade aan rechtszaken en softwareaanpassingen het hoofd te kunnen bieden.

Site voor gedupeerde autobezitters

Automotive News Europe meldt vandaag dat Volkswagen in Duitsland nog meer claims kan verwachten, dankzij de oprichting van een website waarop consumenten hun claim jegens Volkswagen kunnen indienen: My-right.de. De site belooft autobezitters een schadevergoeding tot wel vijfduizend euro, of een terugkoop door VW. Ook in Nederland zijn soortgelijke initiatieven gelanceerd.

Geplaatst in rubriek:
Luberto van Buiten
Luberto van Buiten

Luberto van Buiten (’76) ging in 2006 aan de slag bij Automotive. Hij was als hoofdredacteur eindverantwoordelijk voor de redactionele inhoud van sites en magazines van het cluster Auto & Fleet van ProMedia, en beheerde voor Automotive de portefeuilles verhuur en leasing. In zijn vrije tijd speelt Luberto gitaar in Nederpopband Laagland, tennist en loopt – zo af en toe – hard. Op 1 januari 2023 maakte hij bij ProMedia de overstap naar de functie van uitgever bij de divisie Rail & Cargo.