Fabrikanten onder vuur: invallen bij PSA en Daimler

Redactie Redactie
• Laatste update:

PSA zegt het volste vertrouwen te hebben in zijn technologie voor nabehandeling Blue HDi en zegt zijn volledige medewerking toe. Ook Daimler zegt in zijn statement volledig mee te werken aan het onderzoek. Een groep consumenten legde in februari al een claim neer bij Daimler omdat dieselauto`s van Mercedes veel meer uitstoten dan de opgaaf. 

Begin dit jaar stelde de Franse overheid al een onderzoek in naar uitstootfraude bijRenault

Opel
Na het VW dieselschadaal liggen alle autofabrikanten onder een vergrootglas voor wat betreft hun uitstootcijfers. Eerder deze week biechtte Mitsubishi op gesjoemeld te hebben met verbruikcijfers (en dus CO2-uitstoot) van een aantal van zijn modellen. En gisteren bracht het Belgische VRT in het nieuws dat Opel in het geheim sjoemelsoftware zou hebben weggepoetst. Opel ontkent dit ten stelligste.