Google richt apart bedrijf op voor zelfrijdende auto’s

Redactie Redactie
• Laatste update:

Dat meldt persbureau Bloomberg.

Volgens Bloomberg wil Google uiteindelijk een vloot zelfrijdende auto’s inzetten als Uber-concurrent, zodat er ritten met de auto`s van Google geboekt kunnen worden zonder zelf een zelfrijdende auto te bezitten.

Alphabet – niet te verwarren met de leasemaatschappij – werd in augustus van dit jaar opgericht. Google wilde daarmee de activiteiten die “wat verder weg liggen van onze grootste internetproducten” eigen entiteiten geven onder de vleugels van Alphabet.

Zelfrijdende auto aan banden
De thuisbasis van Google’s Alphabet is California en het autoproject van Google staat sinds september onder leiding van voormalig Hyundai-ceo John Krafcik.

Toezichthouders in California roepen om strikte regels waar zelfrijdende auto`s aan moeten voldoen als ze de openbare weg op gaan. Zo moeten alle zelfrijdende auto`s op de openbare weg een stuurwiel en pedalen hebben, en een bestuurder met een rijbewijs die ook een certificaat heeft dat hij in een zelfrijdende auto mag rijden. Dat meldde Automotive News gisteren. Er moet nog worden gestemd over de nieuws.