Acea: Europees Parlement brengt RDE in gevaar

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteravond bracht de milieucommissie het advies uit aan het Europees Parlement om tegen het RDE-wetsvoorstel te stemmen. De milieucommissie vindt de normering niet ver genoeg gaan en vindt dat de Europese Commissie uiterlijk 1 april 2016 met een nieuw voorstel moet komen. 

Acea benadrukt nogmaals dat het voorstel van de Europese Commissie al erg ambitieus was. “De lidstaten hebben afgelopen oktober voor een streng compromisvoorstel gestemd. De tijdspanne voor de implementatie was al moeilijk haalbaar, zeker gezien de gangbare lifecycle in de autoindustrie”, aldus Acea-secretaris Erik Jonnaert. 

Acea zegt dat fabrikanten snel duidelijkheid nodig hebben over de nieuwe RDE-vereisten. Als de wetgeving vertraging oploopt, komt de invoering per september 2017 in gevaar. “En dat zou uiteindelijk de voordelen voor het klimaat vertragen”, aldus Jonnaert.