‘NMi certificeert roetdeeltjesteller TEN AEM’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De TEN AEM deeltjesteller. (Foto: TEN Automotive Equipment)

Het Nederlands Meetinstituut (NMi) heeft de TEN AEM roetdeeltjesteller van TEN Automotive Equipment gecertificeerd. Dat meldt directeur Leon Andriessen van TBA, dat de deeltjesteller op de markt brengt, aan Automotive.

Het gebruik van een deeltjestester, waarmee het functioneren van een roetfilter wordt gecontroleerd, is in principe verplicht vanaf 2021. Dan moeten er wel voldoende systemen beschikbaar zijn. Andriessen verwacht dat de deeltjesteller van zijn bedrijf geleverd kan worden in het vierde kwartaal van dit jaar. “Het ministerie van Verkeer en Infrastructuur beslist in september definitief of deeltjestellers worden gesteld voor de apk. Naast onze deeltjesteller zullen er minimaal twee andere partijen zijn die voldoen aan de eisen van het NMi. Hetgeen marktwerking mogelijk maakt”, aldus Andriessen. Lees ook: roetdeeltjesteller levert een prima businesscase op voor de autobranche.

De TEN AEM deeltjesteller zal dit jaar leverbaar zijn vanaf het vierde kwartaal, zegt Andriessen. “Dan kunnen wij er honderden per maand leveren. De deeltjesteller gaat circa 5 duizend euro per stuk kosten.” Doordat de deeltjesteller is voorzien van RS232, Bluetooth en usb kan de tester tevens worden gekoppeld aan een pc.

Op vakbeurs Autoprof in Gorinchem was de roetdeeltjesteller van diverse fabrikanten een publiekstrekker.

Het NMi geeft geen nadere toelichting over het certificeringstraject.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

‘NMi certificeert roetdeeltjesteller TEN AEM’ | Automotive Online

‘NMi certificeert roetdeeltjesteller TEN AEM’

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
De TEN AEM deeltjesteller. (Foto: TEN Automotive Equipment)

Het Nederlands Meetinstituut (NMi) heeft de TEN AEM roetdeeltjesteller van TEN Automotive Equipment gecertificeerd. Dat meldt directeur Leon Andriessen van TBA, dat de deeltjesteller op de markt brengt, aan Automotive.

Het gebruik van een deeltjestester, waarmee het functioneren van een roetfilter wordt gecontroleerd, is in principe verplicht vanaf 2021. Dan moeten er wel voldoende systemen beschikbaar zijn. Andriessen verwacht dat de deeltjesteller van zijn bedrijf geleverd kan worden in het vierde kwartaal van dit jaar. “Het ministerie van Verkeer en Infrastructuur beslist in september definitief of deeltjestellers worden gesteld voor de apk. Naast onze deeltjesteller zullen er minimaal twee andere partijen zijn die voldoen aan de eisen van het NMi. Hetgeen marktwerking mogelijk maakt”, aldus Andriessen. Lees ook: roetdeeltjesteller levert een prima businesscase op voor de autobranche.

De TEN AEM deeltjesteller zal dit jaar leverbaar zijn vanaf het vierde kwartaal, zegt Andriessen. “Dan kunnen wij er honderden per maand leveren. De deeltjesteller gaat circa 5 duizend euro per stuk kosten.” Doordat de deeltjesteller is voorzien van RS232, Bluetooth en usb kan de tester tevens worden gekoppeld aan een pc.

Op vakbeurs Autoprof in Gorinchem was de roetdeeltjesteller van diverse fabrikanten een publiekstrekker.

Het NMi geeft geen nadere toelichting over het certificeringstraject.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.