Google wordt Alphabet, Alphabet ‘onder de indruk’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Google heeft de afgelopen jaren steeds meer automotive activiteiten ontwikkeld. Zo werkt het bedrijf aan een zelfrijdende auto en wil autofabrikant worden. Alphabet, een top-5 leasemaatschappij en dochter van BMW, bestaat al sinds 1997. In een reactie aan Automotive zegt het bedrijf “onder de indruk” te zijn van het nieuws dat Google dezelfde naam gaat voeren als de leasemaatschappij. “We gaan onderzoeken wat de gevolgen hiervan zijn voor ons en of we hier stappen op zullen ondernemen.” Het bedrijf komt later vandaag met een nieuw statement. 

Omdat de domeinnaam Alphabet.com al bezet is, kiest Google voor www.abc.xyz.

Eigen entiteiten
Google meldt in een statement dat de activiteiten die “wat verder weg liggen van onze grootste internetproducten” uit Google worden gehaald en eigen entiteiten onder Alphabet zullen krijgen. Als voorbeeld daarvan worden life science-activiteiten van Google genoemd.

De automotive-activiteiten van Google worden in het bericht niet genoemd, maar het is waarschijnlijk dat deze ook een apart onderdeel in Alphabet uit zullen maken. 
De huidige directieleden en oprichters van Google, Larry Page en Sergey Brin, komen aan het hoofd van Alphabet te staan.