Alphabet houdt vloot stabiel

Alphabet • Een op de drie auto’s in de vloot is nu deels of volledig elektrisch.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Alphabet beste leasemaatschappij op MT1000-lijst
(Foto: Alphabet)

Alphabet, de lease- en verhuurdochter van de BMW Group, heeft de vloot afgelopen jaar kunnen houden op 700 duizend voertuigen. Het aantal bestelde nieuwe voertuigen bleef met 200 duizend eveneens nagenoeg op het peil van 2021. Alphabet is vorig jaar ook gestart in Canada en Finland. Met dat laatste land is het bedrijf nu actief in vrijwel heel Europa. Dat meldt het bedrijf in het jaaroverzicht.

Ook bij Alphabet heeft het eMobility segment een sterke groei van het marktaandeel laten zien. In 2022 kwamen er 53.500 xEV-voertuigen bij waarmee één op de drie auto’s in de vloot nu deels of volledig elektrisch is.

“We hebben het doel voor de toename van het aandeel elektrische voertuigen bij nieuwe business overtroffen”, zegt Markus Duesing, ceo van Alphabet International. Daarnaast was er een duidelijke vraag naar meer flexibiliteit; klanten hebben hun bestelgedrag veranderd, er waren minder nieuwe voertuigen beschikbaar en de algemene business situatie is gewijzigd door de economische onzekerheid. “Alphabet heeft een nagenoeg constant ordervolume gezien in 2022 en is meer dan optimistisch over de toekomst”, sluit Duesing af.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Alphabet houdt vloot stabiel | Automotive Online

Alphabet houdt vloot stabiel

Alphabet • Een op de drie auto’s in de vloot is nu deels of volledig elektrisch.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Alphabet beste leasemaatschappij op MT1000-lijst
(Foto: Alphabet)

Alphabet, de lease- en verhuurdochter van de BMW Group, heeft de vloot afgelopen jaar kunnen houden op 700 duizend voertuigen. Het aantal bestelde nieuwe voertuigen bleef met 200 duizend eveneens nagenoeg op het peil van 2021. Alphabet is vorig jaar ook gestart in Canada en Finland. Met dat laatste land is het bedrijf nu actief in vrijwel heel Europa. Dat meldt het bedrijf in het jaaroverzicht.

Ook bij Alphabet heeft het eMobility segment een sterke groei van het marktaandeel laten zien. In 2022 kwamen er 53.500 xEV-voertuigen bij waarmee één op de drie auto’s in de vloot nu deels of volledig elektrisch is.

“We hebben het doel voor de toename van het aandeel elektrische voertuigen bij nieuwe business overtroffen”, zegt Markus Duesing, ceo van Alphabet International. Daarnaast was er een duidelijke vraag naar meer flexibiliteit; klanten hebben hun bestelgedrag veranderd, er waren minder nieuwe voertuigen beschikbaar en de algemene business situatie is gewijzigd door de economische onzekerheid. “Alphabet heeft een nagenoeg constant ordervolume gezien in 2022 en is meer dan optimistisch over de toekomst”, sluit Duesing af.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.