Amerikaans OM bereidt strafzaak voor tegen GM

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er wordt momenteel een strafzaak wegens fraude voorbereid tegen de Amerikaanse autofabrikant. Eerder dit jaar vond er een massale recall plaats voor oudere auto’s van de fabrikant, omdat de auto abrupt kon afslaan, waardoor ook de airbags niet meer werken. Er zouden 54 ongelukken door zijn gebeurd, waarbij 13 dodelijke slachtoffers vielen.

Het onderzoek richt zich op de periode van voor het faillissement van GM, zo schrijft Autonews op basis van anonieme bronnen. Ook wordt het gedrag van GM rond de recall onderzocht door twaalf separate staten. De onderzoeken richten zich voornamelijk op de vraag of GM het wettelijke beschermingsrecht van consumenten heeft geschonden door het verstrekken van onjuiste informatie over de veiligheid van de auto.

Leverancier Delphi zou niet op de korrel worden genomen omdat deze fabrikant geen publiekelijke uitspraken heeft gedaan over de veiligheid van het systeem.

Ondanks dat de problemen stamen uit de tijd van voor het faillissement, is GM nog altijd verantwoordelijk te houden voor de manier waarop consumenten over het euvel zijn voorgelicht. GM kreeg in mei al een boete van 35 miljoen dollar opgelegd omdat het te laat reageerde op de problemen met het contactslot.

Amerikaans OM bereidt strafzaak voor tegen GM | Automotive Online

Amerikaans OM bereidt strafzaak voor tegen GM

Redactie Redactie
• Laatste update:

Er wordt momenteel een strafzaak wegens fraude voorbereid tegen de Amerikaanse autofabrikant. Eerder dit jaar vond er een massale recall plaats voor oudere auto’s van de fabrikant, omdat de auto abrupt kon afslaan, waardoor ook de airbags niet meer werken. Er zouden 54 ongelukken door zijn gebeurd, waarbij 13 dodelijke slachtoffers vielen.

Het onderzoek richt zich op de periode van voor het faillissement van GM, zo schrijft Autonews op basis van anonieme bronnen. Ook wordt het gedrag van GM rond de recall onderzocht door twaalf separate staten. De onderzoeken richten zich voornamelijk op de vraag of GM het wettelijke beschermingsrecht van consumenten heeft geschonden door het verstrekken van onjuiste informatie over de veiligheid van de auto.

Leverancier Delphi zou niet op de korrel worden genomen omdat deze fabrikant geen publiekelijke uitspraken heeft gedaan over de veiligheid van het systeem.

Ondanks dat de problemen stamen uit de tijd van voor het faillissement, is GM nog altijd verantwoordelijk te houden voor de manier waarop consumenten over het euvel zijn voorgelicht. GM kreeg in mei al een boete van 35 miljoen dollar opgelegd omdat het te laat reageerde op de problemen met het contactslot.