Nog geen uitsluitsel toekomst Nedcar, bonden boos

Redactie Redactie
• Laatste update:

Uiterlijk op 7 februari maakt de fabrikant bekend of het haar dochterbedrijf nieuwe producten mag gaan produceren. “Het afgelopen jaar is MMC geconfronteerd met grote natuurrampen, zoals de aardbeving en tsunami in Japan en de overstromingen in Thailand. En met name de schuldencrisis in Europa en de steeds maar sterker wordende Yen hebben een drastische impact op hun business”, aldus Nedcar.

Werkonderbreking
De vakbond CNV kondigt voor morgen een werkonderbreking aan. Zij zegt in een reactie de uitstel asociaal te vinden.

De Raad van Bestuur van NedCar laat in een reactie weten, zich te realiseren dat dit uitstel opnieuw een beroep doet op het geduld van de NedCar medewerkers. “Maar gezien de tijd die het onderzoek naar productiemogelijkheden voor MMC bij NedCar heeft gekost en de belangen die met het besluit van MMC zijn gemoeid, is uitstel van enkele weken te overzien.”