Autobinck gaat BYD importeren

Redactie Redactie
• Laatste update:

Volgens Henri Li, exportmanager van BYD, is het een kwestie van tijd voordat de handtekeningen onder het contract met Autobinck gezet worden. Bij Autobinck wordt benadrukt dat het contract nog niet getekend is omdat er op enkele punten nog overeenstemming moet worden bereikt met BYD. "Wij zijn met BYD in onderhandeling om het distributeursschap voor meerdere landen in Europa op ons te nemen", zegt Pieter Gabriëls, directeur business development bij Autobinck.
BYD, één van de grootste batterijproducenten ter wereld, zal in Europa alleen duomode modellen op de markt brengen. Volgens het bedrijf hebben elektrisch aangedreven modellen de toekomst. Algemeen directeur Chuan-fu Wang steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken; BYD wil op termijn tot de grootste autoproducenten van de wereld gaan behoren.