Schoonhovens blik | Over bier en schade

Johan Schoonhoven Johan Schoonhoven
• Laatste update:

Veel onderweg in binnen- en buitenland, ben ik bij een verblijf in een hotel altijd in voor een lokaal biertje. Recent verbleef ik in Hotel Nijver in Geldrop om mijn belofte aan Carlo van Nisselrooij in te lossen. Carlo van Nisselrooij, de in november 2015 veel te jong overleden eigenaar van Hotel Nijver en oud directeur van ABS de Kade Eindhoven, ging het avontuur met Nijver aan voordat ik aan mijn avontuur met Zilverstad begon. Ik had hem beloofd om een keer bij Nijver te overnachten en een biertje uit zijn microbrouwerij te drinken.

De tripel is de topper uit het assortiment van brouwerij Nijver en vernoemd naar de gedreven ondernemer: Tripel Carlo. Alleen verkrijgbaar in 75cl flessen, dus rustig de tijd ervoor nemen en je realiseren hoe ongelooflijk spijtig het is dat Carlo maar zo kort heeft kunnen genieten van zijn activiteiten buiten de schadeherstelbranche. Carlo meldde mij destijds dat het heerlijk is om na zoveel jaar in een bepaald vakgebied gewerkt te hebben iets nieuws te starten en dat de verandering heel veel nieuwe energie geeft.

De charme van het ondernemerschap in de schadebranche is weg

In gesprekken met ondernemers in de schadeherstelbranche vertellen ze mij vaak dat het niet leuk meer is. Er zijn teveel regels, het werk wordt ondergewaardeerd, de charme van het ondernemerschap in een eens zo mooie schadeherstelbranche is weg is en (vertrouwens)relaties die in vele jaren zijn opgebouwd worden met een simpele pennenstreek teniet gedaan. In mijn beleving moet je je werk met hart en ziel doen en ik heb dan ook veel respect voor mensen die een keus maken en iets nieuws starten. En dan bedoel ik niet het stoppen met je bedrijf en je inkomsten halen uit je vastgoed BV, maar beginnen met een fitnessbedrijf, een handel in ski- en fietsbenodigdheden of PRI-therapeut worden.

Met chagrijn naar je werk gaan, gaat zich een keer wreken

De aangehaalde voorbeelden zijn niet willekeurig, want drie ondernemers in de schadeherstelbranche zetten deze stappen en volgden hun hart door uit de schadebranche te stappen en een nieuw avontuur aan te gaan. En ja, ik weet dat het niet zo eenvoudig is als het klinkt en je moet (financieel) wel in de positie verkeren dat het ook kan, maar met chagrijn in je lijf aan het werk gaan en je werk met toenemende tegenzin doen, gaat zich een keer wreken. En ik spreek uit ervaring.

Ik overdenk de stappen die de gewezen schadeondernemers hebben gezet, terwijl de fles TC leger wordt, kijk ik om mij heen in Kaffee Peijnenburg, het restaurant van Hotel Nijver waar de bieren van Brouwerij Nijver worden geschonken en de herinnering aan Carlo levend wordt gehouden. Ondernemers in de schadebranche adviseer ik om eens af te reizen naar Hotel Nijver/Kaffee Peijnenburg in Geldrop, een Tripel Carlo te bestellen en met eigen ogen te zien wat Carlo en zijn echtgenote hebben gerealiseerd door hun hart te volgen. 

Ik wens u veel schade en in dit geval ook wijsheid toe.

Johan Schoonhoven, Zilverstad Consultancy

Geplaatst in rubriek:
Johan Schoonhoven
Johan Schoonhoven

Schoonhoven is oud-directeur van Schadegarant, een stichting die namens meerdere  verzekeraars een netwerk van schadeherstelbedrijven onderhoudt. Tegenwoordig is Schoonhoven zelfstandig adviseur en columnist bij Automotive.

Schoonhovens blik | Over bier en schade | Automotive Online

Schoonhovens blik | Over bier en schade

Johan Schoonhoven Johan Schoonhoven
• Laatste update:

Veel onderweg in binnen- en buitenland, ben ik bij een verblijf in een hotel altijd in voor een lokaal biertje. Recent verbleef ik in Hotel Nijver in Geldrop om mijn belofte aan Carlo van Nisselrooij in te lossen. Carlo van Nisselrooij, de in november 2015 veel te jong overleden eigenaar van Hotel Nijver en oud directeur van ABS de Kade Eindhoven, ging het avontuur met Nijver aan voordat ik aan mijn avontuur met Zilverstad begon. Ik had hem beloofd om een keer bij Nijver te overnachten en een biertje uit zijn microbrouwerij te drinken.

De tripel is de topper uit het assortiment van brouwerij Nijver en vernoemd naar de gedreven ondernemer: Tripel Carlo. Alleen verkrijgbaar in 75cl flessen, dus rustig de tijd ervoor nemen en je realiseren hoe ongelooflijk spijtig het is dat Carlo maar zo kort heeft kunnen genieten van zijn activiteiten buiten de schadeherstelbranche. Carlo meldde mij destijds dat het heerlijk is om na zoveel jaar in een bepaald vakgebied gewerkt te hebben iets nieuws te starten en dat de verandering heel veel nieuwe energie geeft.

De charme van het ondernemerschap in de schadebranche is weg

In gesprekken met ondernemers in de schadeherstelbranche vertellen ze mij vaak dat het niet leuk meer is. Er zijn teveel regels, het werk wordt ondergewaardeerd, de charme van het ondernemerschap in een eens zo mooie schadeherstelbranche is weg is en (vertrouwens)relaties die in vele jaren zijn opgebouwd worden met een simpele pennenstreek teniet gedaan. In mijn beleving moet je je werk met hart en ziel doen en ik heb dan ook veel respect voor mensen die een keus maken en iets nieuws starten. En dan bedoel ik niet het stoppen met je bedrijf en je inkomsten halen uit je vastgoed BV, maar beginnen met een fitnessbedrijf, een handel in ski- en fietsbenodigdheden of PRI-therapeut worden.

Met chagrijn naar je werk gaan, gaat zich een keer wreken

De aangehaalde voorbeelden zijn niet willekeurig, want drie ondernemers in de schadeherstelbranche zetten deze stappen en volgden hun hart door uit de schadebranche te stappen en een nieuw avontuur aan te gaan. En ja, ik weet dat het niet zo eenvoudig is als het klinkt en je moet (financieel) wel in de positie verkeren dat het ook kan, maar met chagrijn in je lijf aan het werk gaan en je werk met toenemende tegenzin doen, gaat zich een keer wreken. En ik spreek uit ervaring.

Ik overdenk de stappen die de gewezen schadeondernemers hebben gezet, terwijl de fles TC leger wordt, kijk ik om mij heen in Kaffee Peijnenburg, het restaurant van Hotel Nijver waar de bieren van Brouwerij Nijver worden geschonken en de herinnering aan Carlo levend wordt gehouden. Ondernemers in de schadebranche adviseer ik om eens af te reizen naar Hotel Nijver/Kaffee Peijnenburg in Geldrop, een Tripel Carlo te bestellen en met eigen ogen te zien wat Carlo en zijn echtgenote hebben gerealiseerd door hun hart te volgen. 

Ik wens u veel schade en in dit geval ook wijsheid toe.

Johan Schoonhoven, Zilverstad Consultancy

Geplaatst in rubriek:
Johan Schoonhoven
Johan Schoonhoven

Schoonhoven is oud-directeur van Schadegarant, een stichting die namens meerdere  verzekeraars een netwerk van schadeherstelbedrijven onderhoudt. Tegenwoordig is Schoonhoven zelfstandig adviseur en columnist bij Automotive.