Mobility Partners doet aan ‘mobiliteitsvergoeding’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor ritten per fiets, trein, auto, benenwagen: de werkgever voert in voor welke vervoermiddelen welke (kilometer)vergoeding geldt. Vandaar dat Iqunia hiervoor de term mobiliteitsvergoeding bedacht. De voornaamste doelgroep bestaat uit bedrijven die veel werknemers hebben die geen leaseauto hebben, maar hun zakelijke kilometers met hun eigen voertuig maken. Volgens mede-oprichter Paul Wiegerinck gebeurt dat bij steeds meer bedrijven. “Je krijgt niet meer zo snel meer een leaseauto als enkele jaren geleden. Ook kiezen mensen er vaker zelf voor geen lease-auto meer te rijden nu ze op de loonstrook nu precies zien hoe hoog de bijtelling is.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Mobility Partners doet aan ‘mobiliteitsvergoeding’ | Automotive Online

Mobility Partners doet aan ‘mobiliteitsvergoeding’

Redactie Redactie
• Laatste update:

Voor ritten per fiets, trein, auto, benenwagen: de werkgever voert in voor welke vervoermiddelen welke (kilometer)vergoeding geldt. Vandaar dat Iqunia hiervoor de term mobiliteitsvergoeding bedacht. De voornaamste doelgroep bestaat uit bedrijven die veel werknemers hebben die geen leaseauto hebben, maar hun zakelijke kilometers met hun eigen voertuig maken. Volgens mede-oprichter Paul Wiegerinck gebeurt dat bij steeds meer bedrijven. “Je krijgt niet meer zo snel meer een leaseauto als enkele jaren geleden. Ook kiezen mensen er vaker zelf voor geen lease-auto meer te rijden nu ze op de loonstrook nu precies zien hoe hoog de bijtelling is.”

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.