Snap-on en FOM openen Snap-on Academy

Opleiding • De eerste training betreft het veilig werken aan elektrische voertuigen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Snap-on)

Snap-on Tools Benelux introduceert de Snap-on Academy. Het opleidingsinstituut voor autotechnici is een samenwerking met opleidingsinstituut Focus Op Mobiliteit (FOM). Dat meldt Snap-on.

De academy biedt training en coaching voor technici die onderhoud en reparaties doen aan alle soorten conventionele en moderne voertuigen. Maatwerk staat daarbij centraal, benadrukt Snap-on. Met de klant wordt de ondersteuningsbehoefte in beeld gebracht. Het trainingsprogramma komt daaruit voort.

De eerste training van de Snap-on Academy is een eendaagse training ‘NEN9140 – veilig werken aan e-voertuigen’. Deze norm volgt uit de Arbowet en is vereist om aan hybrides of EV’s te mogen werken. In de training worden zowel de VOP (Voldoende Onderricht Persoon) als de VP (Vakbekwaam Persoon) modules gegeven. De training wordt afgerond met een certificaat. Na het afronden kan de trainee elektrische en plug-in hybride voertuigen spanningsvrij maken en is hij bevoegd om aan deze voertuigen te werken. Deze gecombineerde training wordt elders vaak als twee losse modules aangeboden, stelt Snap-on. Met de Snap-on Academy is de trainee echter in één dag tegelijkertijd VP als VOP.

Snap-on is leverancier van apparaten voor de werkplaats, onder meer diagnosetesters.

Onder meer Innovam biedt ook de training volgens de norm NEN9140.

Diagnose | Investering in apparatuur op peil, nu de trainingen nog

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Snap-on en FOM openen Snap-on Academy | Automotive Online

Snap-on en FOM openen Snap-on Academy

Opleiding • De eerste training betreft het veilig werken aan elektrische voertuigen.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Snap-on)

Snap-on Tools Benelux introduceert de Snap-on Academy. Het opleidingsinstituut voor autotechnici is een samenwerking met opleidingsinstituut Focus Op Mobiliteit (FOM). Dat meldt Snap-on.

De academy biedt training en coaching voor technici die onderhoud en reparaties doen aan alle soorten conventionele en moderne voertuigen. Maatwerk staat daarbij centraal, benadrukt Snap-on. Met de klant wordt de ondersteuningsbehoefte in beeld gebracht. Het trainingsprogramma komt daaruit voort.

De eerste training van de Snap-on Academy is een eendaagse training ‘NEN9140 – veilig werken aan e-voertuigen’. Deze norm volgt uit de Arbowet en is vereist om aan hybrides of EV’s te mogen werken. In de training worden zowel de VOP (Voldoende Onderricht Persoon) als de VP (Vakbekwaam Persoon) modules gegeven. De training wordt afgerond met een certificaat. Na het afronden kan de trainee elektrische en plug-in hybride voertuigen spanningsvrij maken en is hij bevoegd om aan deze voertuigen te werken. Deze gecombineerde training wordt elders vaak als twee losse modules aangeboden, stelt Snap-on. Met de Snap-on Academy is de trainee echter in één dag tegelijkertijd VP als VOP.

Snap-on is leverancier van apparaten voor de werkplaats, onder meer diagnosetesters.

Onder meer Innovam biedt ook de training volgens de norm NEN9140.

Diagnose | Investering in apparatuur op peil, nu de trainingen nog

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.