ANWB raadt suv-band Kormoran af in zomerbandentest

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Zomerbanden voor de bandenmaat 185/65 R15H (onder andere te vinden onder de Audi A1, Citroën C3, Kia Rio, Opel Corsa en Nissan Micra) komen met een ruime voldoende uit de zomerbandentest van de ANWB, zo meldt de organisatie. Van de 16 geteste banden halen 10 een voldoende (3 van de 5 sterren). Zes banden scoren het oordeel goed (4 van de 5 sterren): de Goodyear EfficientGrip Perform 2, Bridgestone Turanza T005, Michelin Primacy 4, Pirelli Cinturato P1 Verde, Dunlop Sport BluResponse en de Giti GitiSynergy H2.

Bandentest

Van de 18 geteste banden voor de middenklasse suv’s in de maat 215/60 R16V worden 5 banden als goed beoordeeld en 12 banden voldoende. De ANWB raadt het berijders af om te kiezen voor de Kormoran Road Performance in deze maat; de band krijgt met twee sterren de beoordeling matig. In de zomerbandentest van 2020 kreeg de Fireston Roadhawk slechts 1 ster.

De zomerbanden zijn in de bandentest getest op remweg, veiligheid, zijdelingse grip (weerstand tegen slippen van de auto), weerstand tegen aquaplaning, geluidsproductie, slijtvastheid en de eigenschappen op droog wegdek. De ANWB heeft sinds dit jaar ook de profieldiepte toegevoegd en de verwachte levensduur van de banden opgenomen in de test. In Nederland is het marktaandeel van de zomerband dalende, door de stijgende populariteit van de vierseizoenenband.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

ANWB raadt suv-band Kormoran af in zomerbandentest | Automotive Online

ANWB raadt suv-band Kormoran af in zomerbandentest

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Zomerbanden voor de bandenmaat 185/65 R15H (onder andere te vinden onder de Audi A1, Citroën C3, Kia Rio, Opel Corsa en Nissan Micra) komen met een ruime voldoende uit de zomerbandentest van de ANWB, zo meldt de organisatie. Van de 16 geteste banden halen 10 een voldoende (3 van de 5 sterren). Zes banden scoren het oordeel goed (4 van de 5 sterren): de Goodyear EfficientGrip Perform 2, Bridgestone Turanza T005, Michelin Primacy 4, Pirelli Cinturato P1 Verde, Dunlop Sport BluResponse en de Giti GitiSynergy H2.

Bandentest

Van de 18 geteste banden voor de middenklasse suv’s in de maat 215/60 R16V worden 5 banden als goed beoordeeld en 12 banden voldoende. De ANWB raadt het berijders af om te kiezen voor de Kormoran Road Performance in deze maat; de band krijgt met twee sterren de beoordeling matig. In de zomerbandentest van 2020 kreeg de Fireston Roadhawk slechts 1 ster.

De zomerbanden zijn in de bandentest getest op remweg, veiligheid, zijdelingse grip (weerstand tegen slippen van de auto), weerstand tegen aquaplaning, geluidsproductie, slijtvastheid en de eigenschappen op droog wegdek. De ANWB heeft sinds dit jaar ook de profieldiepte toegevoegd en de verwachte levensduur van de banden opgenomen in de test. In Nederland is het marktaandeel van de zomerband dalende, door de stijgende populariteit van de vierseizoenenband.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.