Autobild zomerbandentest: Michelin wint, Chinees merk Aplus ‘slecht’

Banden • Autobild vergeleek 12 zomerbanden in de populaire SUV-maat 225/65 R17.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

De jaarlijkse zomerbandentest van Autobild/Autoweek kent dit jaar duidelijke winnaars en één verliezer. In de maat 225/65 R17 eindigen Michelin, Bridgestone, Falken, Goodyear en Hankook bovenaan, met de beoordeling ‘zeer goed’.

Michelin wint

Van de twaalf geteste banden is de Michelin Pilot Sport 4 SUV de winnaar. De band is vanaf 135 euro te koop. Hij scoort met uitstekende rijeigenschappen op natte en droge hellingen, heeft voorbeeldige veiligheidsreserves bij aquaplaning, nauwkeurig stuurgedrag, goede terreincapaciteiten en indrukwekkend rijcomfort, stelt het Duitse autoblad.
Ook de Bridgestone Turanza 6, Falken Ziex ZE310 Ecorun, Goodyear SUV Efficient Grip 2 en de Hankook Ventus Prime 4. zijn zeer goed. Daarmee lijkt de testuitslag erg op die van 2019.

De banden van Pirelli, Uniroyal en Toyo zijn beoordeeld als ‘goed’, die van General en Nexen scoren een voldoende.

Chinese merken verliezen

De Zeon 4XS Sport van Cooper (uit China) krijgt een hele krappe voldoende. De band heeft een matige grip en een aanzienlijk langere remweg op nat wegdek. Er treedt snel aquaplaning op. Het slechtste cijfer (oordeel: slecht, niet aanbevolen) is voor de Chinese Aplus A919 (vanaf 68 euro te koop). Volgens Autobild heeft de band heel weinig veiligheidsreserves bij nat wegdek en aquaplaning, een gevaarlijk langere remweg op nat én droog wegdek, en een duidelijk verhoogde rolweerstand. Offroad scoort de band wél heel goed.

Vorig jaar bleek uit de zomerbandentest van ANWB dat ook de banden van Kormoran (uit Servië) matig zijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Autobild zomerbandentest: Michelin wint, Chinees merk Aplus ‘slecht’ | Automotive Online

Autobild zomerbandentest: Michelin wint, Chinees merk Aplus ‘slecht’

Banden • Autobild vergeleek 12 zomerbanden in de populaire SUV-maat 225/65 R17.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

De jaarlijkse zomerbandentest van Autobild/Autoweek kent dit jaar duidelijke winnaars en één verliezer. In de maat 225/65 R17 eindigen Michelin, Bridgestone, Falken, Goodyear en Hankook bovenaan, met de beoordeling ‘zeer goed’.

Michelin wint

Van de twaalf geteste banden is de Michelin Pilot Sport 4 SUV de winnaar. De band is vanaf 135 euro te koop. Hij scoort met uitstekende rijeigenschappen op natte en droge hellingen, heeft voorbeeldige veiligheidsreserves bij aquaplaning, nauwkeurig stuurgedrag, goede terreincapaciteiten en indrukwekkend rijcomfort, stelt het Duitse autoblad.
Ook de Bridgestone Turanza 6, Falken Ziex ZE310 Ecorun, Goodyear SUV Efficient Grip 2 en de Hankook Ventus Prime 4. zijn zeer goed. Daarmee lijkt de testuitslag erg op die van 2019.

De banden van Pirelli, Uniroyal en Toyo zijn beoordeeld als ‘goed’, die van General en Nexen scoren een voldoende.

Chinese merken verliezen

De Zeon 4XS Sport van Cooper (uit China) krijgt een hele krappe voldoende. De band heeft een matige grip en een aanzienlijk langere remweg op nat wegdek. Er treedt snel aquaplaning op. Het slechtste cijfer (oordeel: slecht, niet aanbevolen) is voor de Chinese Aplus A919 (vanaf 68 euro te koop). Volgens Autobild heeft de band heel weinig veiligheidsreserves bij nat wegdek en aquaplaning, een gevaarlijk langere remweg op nat én droog wegdek, en een duidelijk verhoogde rolweerstand. Offroad scoort de band wél heel goed.

Vorig jaar bleek uit de zomerbandentest van ANWB dat ook de banden van Kormoran (uit Servië) matig zijn.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.