Mega-overname in grossiersland: Alliance Automotive koopt Ferwerda

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De 9 vestigingen van Ferwerda, zoals deze in Dokkum, worden overgenomen door AAGB. (Foto: AAGB)

Onderdelenleverancier Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft grossiersbedrijf Gebr. Ferwerda overgenomen. Dat meldt het bedrijf vandaag. De grossier telt negen vestigingen en bedient behalve de aftermarket voor automotive, ook de land- en scheepbouw.

“In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst”, aldus Jan William van Dort en zus Ida van Dort, de huidige eigenaren van het bedrijf. Ze blijven beide bij het bedrijf betrokken, ook na de overname. “De beslissing tot overname is heel bewust genomen. Je aansluiten bij een sterke internationale partij lijkt ons het beste voor de medewerkers en de klanten.”

Integratie

Ferwerda is een begrip in het Noorden van het land, aldus AAGB, met name in Friesland, waar het familiebedrijf in 1931 in Dokkum is begonnen. De afgelopen jaar is het netwerk uitgebreid naar Overijssel, Drenthe en Gelderland.  Ferwerda was ooit deelnemer aan het consortium Fast consortium Fast (Ferwerda, APS, Staadegaard en TC). Het grossiersbedrijf is de laatst overgebleven vrije grossier, de andere grossiers werden een paar jaar geleden al gekocht door Fource (APS) en AAGB (Staadegaard, TC). Het is een jaar geleden dat Jan William van Dort, oud-directeur van grossier Gebr. Ferwerda, is 86 jaar is overleden.

Rebranding

“We versterken hiermee onze positie in de noordelijke provincies dan ook fors, maar ook in Ede en Zwolle krijgen wij een uitbreiding. Deze integratie komt precies op het juist moment, want deze maand is de rebranding van het Parts Point netwerk, voorheen Brezan, Dabeko en Staadegaaard/TC afgerond”, aldus Rob Visser, directeur network bij AAGB. De grossiers van AAGB die tot nu toe nog verschillende namen hadden, zullen vanaf januari 2022 verdergaan onder de naam Parts Point.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Mega-overname in grossiersland: Alliance Automotive koopt Ferwerda | Automotive Online

Mega-overname in grossiersland: Alliance Automotive koopt Ferwerda

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
De 9 vestigingen van Ferwerda, zoals deze in Dokkum, worden overgenomen door AAGB. (Foto: AAGB)

Onderdelenleverancier Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft grossiersbedrijf Gebr. Ferwerda overgenomen. Dat meldt het bedrijf vandaag. De grossier telt negen vestigingen en bedient behalve de aftermarket voor automotive, ook de land- en scheepbouw.

“In deze dynamische markt, waarin ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel opvolgen wil je een sterke partner zijn en blijven voor het autobedrijf van de toekomst”, aldus Jan William van Dort en zus Ida van Dort, de huidige eigenaren van het bedrijf. Ze blijven beide bij het bedrijf betrokken, ook na de overname. “De beslissing tot overname is heel bewust genomen. Je aansluiten bij een sterke internationale partij lijkt ons het beste voor de medewerkers en de klanten.”

Integratie

Ferwerda is een begrip in het Noorden van het land, aldus AAGB, met name in Friesland, waar het familiebedrijf in 1931 in Dokkum is begonnen. De afgelopen jaar is het netwerk uitgebreid naar Overijssel, Drenthe en Gelderland.  Ferwerda was ooit deelnemer aan het consortium Fast consortium Fast (Ferwerda, APS, Staadegaard en TC). Het grossiersbedrijf is de laatst overgebleven vrije grossier, de andere grossiers werden een paar jaar geleden al gekocht door Fource (APS) en AAGB (Staadegaard, TC). Het is een jaar geleden dat Jan William van Dort, oud-directeur van grossier Gebr. Ferwerda, is 86 jaar is overleden.

Rebranding

“We versterken hiermee onze positie in de noordelijke provincies dan ook fors, maar ook in Ede en Zwolle krijgen wij een uitbreiding. Deze integratie komt precies op het juist moment, want deze maand is de rebranding van het Parts Point netwerk, voorheen Brezan, Dabeko en Staadegaaard/TC afgerond”, aldus Rob Visser, directeur network bij AAGB. De grossiers van AAGB die tot nu toe nog verschillende namen hadden, zullen vanaf januari 2022 verdergaan onder de naam Parts Point.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.