Sjoemeldieselaffaire kost Continental-cfo Schäfer de kop

Emissiefraude • De rol van de topman in ‘dieselgate’ wordt onderzocht door de toeleverancier en het Duitse Openbaar Ministerie.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Wolfgang Schäfer, cfo Continental, is ontslagen vanwege zijn rol in de sjoemeldieselaffaire. (Foto: Continental)

Toeleverancier Continental heeft Wolfgang Schäfer, cfo en lid van de Raad van Bestuur, ontslagen. Zijn rol in de sjoemeldieselaffaire kost hem nu zijn baan: de rol van Continental in het gebruik van zogeheten defeat devices in dieselmotoren wordt momenteel onderzocht door het Duitse openbaar ministerie. Dat meldt Continental.

Katja Dürrfeld, financieel directeur van dochterbedrijf Contitech, vervangt Schäfer als cfo van de groep. Nikolai Setzer, voorzitter van de Raad van Bestuur, neemt de taken van Schäfer in de Raad van Bestuur over.

Nultolerantie

VDO, dat eigendom is van Continenal, leverde de regeleenheid en een injectiesysteem voor de EA189-motor van Volkswagen, waarmee werd gesjoemeld. Continental liet na om toezicht te houden op mogelijk verkeerd gebruik van systemen, zo luidt de aanklacht. Wolfgang Reitzle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Continental, stelt dat de toeleverancier de rol van Schäfer in de sjoemelaffaire onderzoekt. “Hierin werken wij onvoorwaardelijk samen met het parket van Hannover. In overeenstemming met onze filosofie van zero tolerance onderzoeken we elke verdachte activiteit.” Volgens Nikolai Setzer, voorzitter Raad van Bestuur, vormt integriteit een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur van het bedrijf. “Het is verankerd in onze gedragscode. We winnen tenslotte met eerlijke middelen.”

Schäfer was sinds 2010 cfo van de toeleverancier, waarbij zijn contract in 2019 is verlengd tot 2024. Continental voert momenteel een herstructurering uit, waarbij het zijn Raad van Bestuur inkrimpt en zijn banden- en rubbertechnologieclusters verzelfstandigt.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Sjoemeldieselaffaire kost Continental-cfo Schäfer de kop | Automotive Online

Sjoemeldieselaffaire kost Continental-cfo Schäfer de kop

Emissiefraude • De rol van de topman in ‘dieselgate’ wordt onderzocht door de toeleverancier en het Duitse Openbaar Ministerie.
Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Wolfgang Schäfer, cfo Continental, is ontslagen vanwege zijn rol in de sjoemeldieselaffaire. (Foto: Continental)

Toeleverancier Continental heeft Wolfgang Schäfer, cfo en lid van de Raad van Bestuur, ontslagen. Zijn rol in de sjoemeldieselaffaire kost hem nu zijn baan: de rol van Continental in het gebruik van zogeheten defeat devices in dieselmotoren wordt momenteel onderzocht door het Duitse openbaar ministerie. Dat meldt Continental.

Katja Dürrfeld, financieel directeur van dochterbedrijf Contitech, vervangt Schäfer als cfo van de groep. Nikolai Setzer, voorzitter van de Raad van Bestuur, neemt de taken van Schäfer in de Raad van Bestuur over.

Nultolerantie

VDO, dat eigendom is van Continenal, leverde de regeleenheid en een injectiesysteem voor de EA189-motor van Volkswagen, waarmee werd gesjoemeld. Continental liet na om toezicht te houden op mogelijk verkeerd gebruik van systemen, zo luidt de aanklacht. Wolfgang Reitzle, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Continental, stelt dat de toeleverancier de rol van Schäfer in de sjoemelaffaire onderzoekt. “Hierin werken wij onvoorwaardelijk samen met het parket van Hannover. In overeenstemming met onze filosofie van zero tolerance onderzoeken we elke verdachte activiteit.” Volgens Nikolai Setzer, voorzitter Raad van Bestuur, vormt integriteit een integraal onderdeel van de bedrijfscultuur van het bedrijf. “Het is verankerd in onze gedragscode. We winnen tenslotte met eerlijke middelen.”

Schäfer was sinds 2010 cfo van de toeleverancier, waarbij zijn contract in 2019 is verlengd tot 2024. Continental voert momenteel een herstructurering uit, waarbij het zijn Raad van Bestuur inkrimpt en zijn banden- en rubbertechnologieclusters verzelfstandigt.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.