Alliance Automotive haalt onderdelenmerk Napa naar Nederland

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) gaat de onderdelen verkopen van onderdelenketen en -merk Napa, dat eveneens eigendom is van Genuine Parts Company (GPC). (Foto: Napa Auto Parts)

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) introduceert in maart het Amerikaanse onderdelenmerk Napa in de Benelux. In de komende twee jaar nemen de onderdelen van het merk de plaats in van de onderdelen van de eigen merken Coldax, Profpart en Vector. Dat meldt AAGB vandaag.

De eerste productielijn bestaat uit distributiesets. Vervolgens wordt het assortiment uitgebreid met ruitenwissers, schokdempers, remtangen, accu’s, veren, remblokken en remschijven. Volgens de onderdelendistributeur zijn deze lijnen van A-merk kwaliteit, die ingekocht worden bij gerenommeerde fabrikanten. Recent maakte AAGB bekend dat onderdelenleverancier NRF de hoofdleverancier van airco motorkoeling is geworden.

Speciaal

Jan Verbeek, director product management & purchasing bij AAGB, maakt duidelijk welke rol het merk Napa speelt in Noord-Amerika. “In de VS realiseren wij momenteel een omzet van 8,5 miljard dollar met het Napa-merk, zijn we overal in het land zichtbaar en sponsoren we onder andere de Nascar en Indycar. Dit zijn geen getallen of exposure waar normaliter aan gedacht wordt als het over een private label gaat. Het blauw/geel van Napa is dus absoluut iets speciaals”.

AAGB verwacht met de invoering van Napa in Nederland verder te kunnen profiteren van de schaalgrootte van moederbedrijf Genuine Parts Company (GPC). Napa komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Alliance Automotive haalt onderdelenmerk Napa naar Nederland | Automotive Online

Alliance Automotive haalt onderdelenmerk Napa naar Nederland

Jeroen Vos Jeroen Vos
• Laatste update:
Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) gaat de onderdelen verkopen van onderdelenketen en -merk Napa, dat eveneens eigendom is van Genuine Parts Company (GPC). (Foto: Napa Auto Parts)

Onderdelendistributeur Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) introduceert in maart het Amerikaanse onderdelenmerk Napa in de Benelux. In de komende twee jaar nemen de onderdelen van het merk de plaats in van de onderdelen van de eigen merken Coldax, Profpart en Vector. Dat meldt AAGB vandaag.

De eerste productielijn bestaat uit distributiesets. Vervolgens wordt het assortiment uitgebreid met ruitenwissers, schokdempers, remtangen, accu’s, veren, remblokken en remschijven. Volgens de onderdelendistributeur zijn deze lijnen van A-merk kwaliteit, die ingekocht worden bij gerenommeerde fabrikanten. Recent maakte AAGB bekend dat onderdelenleverancier NRF de hoofdleverancier van airco motorkoeling is geworden.

Speciaal

Jan Verbeek, director product management & purchasing bij AAGB, maakt duidelijk welke rol het merk Napa speelt in Noord-Amerika. “In de VS realiseren wij momenteel een omzet van 8,5 miljard dollar met het Napa-merk, zijn we overal in het land zichtbaar en sponsoren we onder andere de Nascar en Indycar. Dit zijn geen getallen of exposure waar normaliter aan gedacht wordt als het over een private label gaat. Het blauw/geel van Napa is dus absoluut iets speciaals”.

AAGB verwacht met de invoering van Napa in Nederland verder te kunnen profiteren van de schaalgrootte van moederbedrijf Genuine Parts Company (GPC). Napa komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.