Brezan koopt franchisers in Hoorn en Purmerend

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De vestiging in Hoorn. (Foto: Brezan)

Brezan Automaterialen, onderdeel van Alliance Automotive Group Benelux, heeft de Brezan-franchisevestigingen in Hoorn en Purmerend gekocht. Dat meldt het bedrijf vanmiddag.

De overname past binnen de Brezan-strategie waarbij het eigen netwerk wordt uitgebouwd. Brezan kocht in de afgelopen jaren al een groot aantal franchisers.

Voormalig eigenaar van Brezan Hoorn, Frank Dobben is al in een tijd in dienst van Alliance Automotive Group Benelux. Martin de Haas, voormalig eigenaar van Brezan Purmerend, zal de regio Purmerend en West-Friesland gaan ondersteunen als accountmanager. Zowel Dobben als De Haas zien nut en noodzaak van schaalvergroting. “Met de veranderingen in ons marktsegment wordt het belang van een regionale aanpak steeds belangrijker, ondanks dat de relatie met de franchisegever innig en goed was. Alliance Automotive Group kan nu ook in deze regio doorpakken”, meldt Dobben.

Regie

Volgens Alliance Automotive Group Benelux-ceo Cor Baltus weten de franchisepartners dat het bedrijf de regie over het Brezan-netwerk graag in eigen hand neemt. “De twee vestigen zijn een mooie aanvulling op ons eigen netwerk. Het zijn belangrijke steden en het vormt een aaneengesloten gebied waardoor schaalvergroting en samenwerking mogelijk is met een betere beschikbaarheid voor de klant tot gevolg.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.

Brezan koopt franchisers in Hoorn en Purmerend | Automotive Online

Brezan koopt franchisers in Hoorn en Purmerend

Bart Kuijpers Bart Kuijpers
De vestiging in Hoorn. (Foto: Brezan)

Brezan Automaterialen, onderdeel van Alliance Automotive Group Benelux, heeft de Brezan-franchisevestigingen in Hoorn en Purmerend gekocht. Dat meldt het bedrijf vanmiddag.

De overname past binnen de Brezan-strategie waarbij het eigen netwerk wordt uitgebouwd. Brezan kocht in de afgelopen jaren al een groot aantal franchisers.

Voormalig eigenaar van Brezan Hoorn, Frank Dobben is al in een tijd in dienst van Alliance Automotive Group Benelux. Martin de Haas, voormalig eigenaar van Brezan Purmerend, zal de regio Purmerend en West-Friesland gaan ondersteunen als accountmanager. Zowel Dobben als De Haas zien nut en noodzaak van schaalvergroting. “Met de veranderingen in ons marktsegment wordt het belang van een regionale aanpak steeds belangrijker, ondanks dat de relatie met de franchisegever innig en goed was. Alliance Automotive Group kan nu ook in deze regio doorpakken”, meldt Dobben.

Regie

Volgens Alliance Automotive Group Benelux-ceo Cor Baltus weten de franchisepartners dat het bedrijf de regie over het Brezan-netwerk graag in eigen hand neemt. “De twee vestigen zijn een mooie aanvulling op ons eigen netwerk. Het zijn belangrijke steden en het vormt een aaneengesloten gebied waardoor schaalvergroting en samenwerking mogelijk is met een betere beschikbaarheid voor de klant tot gevolg.”

Geplaatst in rubriek:
Bart Kuijpers
Bart Kuijpers

Bart Kuijpers (’80) werkt sinds 2008 bij Automotive. Hij is als redacteur verantwoordelijk voor de portefeuilles Merkkanaal en Occasions. Bart houdt van voetbal en van Radiohead. Hij rijdt sinds februari '23 een Tesla en is daar erg tevreden (relatief betaalbaar en fantastische software) mee, maar hij is verder geen fan van het merk.