Toeleverancier Magna gaat transmissies leveren aan BMW

Foppe Lycklama à Nijeholt Foppe Lycklama à Nijeholt
De transmissie met dubbele koppeling is ook bedoeld voor hybrides. (Foto: Magna)

De Canadese toeleverancier Magna heeft gister met BMW een contract getekend om transmissies met dubbele koppeling te leveren aan de Beierse autofabrikant. Deze transmissies worden gemaakt voor modellen met vierwielaandrijving en voor hybrides. Dit meldt het Canadese bedrijf.

De varianten voor hybridemodellen krijgen een compacte elektromotor in de transmissiebehuizing. Deze interne elektromotor moet volgens Magna het brandstofverbruik efficiënter verminderen.

De transmissies worden in Slowakije en Duitsland gemaakt. Magna meldt dat dit het grootste contract is dat het bedrijf ooit heeft binnengehaald.

Volgens Pieter Nota, verkoopdirecteur bij BMW, is het zaak om berijders van een plug-in hybride te stimuleren zoveel mogelijk elektrisch te rijden. BMW Group ziet in plug-ins een belangrijk onderdeel van de toekomstige modellenmix.

Geplaatst in rubriek:
Foppe Lycklama à Nijeholt
Foppe Lycklama à Nijeholt

Foppe (’81) is dit jaar (2019) begonnen bij Automotive. Hij houdt zich als redacteur onder andere bezig met telematica en bedrijfseconomische dossiers die aansluiten op de auto- en mobiliteitsbranche. Ook volgt hij politieke ontwikkelingen (hij is politicoloog) op de voet.