Kwik-Fit: Vierseizoenenband grootste groeier op de weg

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Niet Michelin, maar Vredestein de nummer 1 in vierseizoenenband. (Foto: Shutterstock)

De vierseizoenenband is bezig aan een grote opmars: in 2014 bedroeg het wegdekaandeel nog 4,7 procent, in 2019 is dit uitgegroeid tot 11,5 procent. Vredestein (32 procent) is de marktleider in dit bandensegment, gevolgd door Goodyear (12,1 procent) en Michelin (12,1 procent). Dat blijkt uit de vijftiende Kwik-Fit Bandenmonitor. Kwik-Fit deed in januari en februari van dit jaar onderzoek onder ruim 2.200 particuliere en zakelijke automobilisten, uitgevoerd door JES Marketing Onderzoek. Het bedrijf doet ieder halfjaar onderzoek naar de verdeling van de wegdekaandelen.

Winterband

Volgens Kwik-Fit is de vierseizoenenband geen vervanger van de winterband, maar vooral van de zomerband. Volgens het bedrijf wint de winterband iets aan populariteit, ondanks de weinig winterse weersomstandigheden. Volgens Kwik-Fit is het groeiende aandeel zakelijke verkochte nieuwe auto’s, waaronder door privé lease, hier mede de oorzaak van. De recente wintermeting laat in ieder geval wel zien dat de zomerband op z’n retour is, hoewel de meerderheid van de auto’s in de winter nog wel op zomerband rijdt (53,6 procent). Voor de vierde achtereenvolgende keer is Vredestein de grootste in winterbanden, met een aandeel van 15 procent. Continental volgt op de tweede plek met 13,4 procent en Michelin komt uit op 10,8 procent.

Kwikfit vierseizoenen top 3.jpg

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

Kwik-Fit: Vierseizoenenband grootste groeier op de weg | Automotive Online

Kwik-Fit: Vierseizoenenband grootste groeier op de weg

Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Niet Michelin, maar Vredestein de nummer 1 in vierseizoenenband. (Foto: Shutterstock)

De vierseizoenenband is bezig aan een grote opmars: in 2014 bedroeg het wegdekaandeel nog 4,7 procent, in 2019 is dit uitgegroeid tot 11,5 procent. Vredestein (32 procent) is de marktleider in dit bandensegment, gevolgd door Goodyear (12,1 procent) en Michelin (12,1 procent). Dat blijkt uit de vijftiende Kwik-Fit Bandenmonitor. Kwik-Fit deed in januari en februari van dit jaar onderzoek onder ruim 2.200 particuliere en zakelijke automobilisten, uitgevoerd door JES Marketing Onderzoek. Het bedrijf doet ieder halfjaar onderzoek naar de verdeling van de wegdekaandelen.

Winterband

Volgens Kwik-Fit is de vierseizoenenband geen vervanger van de winterband, maar vooral van de zomerband. Volgens het bedrijf wint de winterband iets aan populariteit, ondanks de weinig winterse weersomstandigheden. Volgens Kwik-Fit is het groeiende aandeel zakelijke verkochte nieuwe auto’s, waaronder door privé lease, hier mede de oorzaak van. De recente wintermeting laat in ieder geval wel zien dat de zomerband op z’n retour is, hoewel de meerderheid van de auto’s in de winter nog wel op zomerband rijdt (53,6 procent). Voor de vierde achtereenvolgende keer is Vredestein de grootste in winterbanden, met een aandeel van 15 procent. Continental volgt op de tweede plek met 13,4 procent en Michelin komt uit op 10,8 procent.

Kwikfit vierseizoenen top 3.jpg

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.