Bosal zet trekhakendivisie te koop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het familiebedrijf, dat wereldwijd vijfduizend werknemers heeft, was de afgelopen drie jaar verlieslatend. In 2016 had Bosal een omzet van 623 miljoen euro en leed een verlies van 29 miljoen euro. De schulden bedroegen 177 miljoen euro. De verkoop van de trekhakendivisie, die goed is voor één derde van de totale omzet in 2016, is noodzakelijk om het bedrijf weer uit de rode cijfers te krijgen.

Bij de trekhakendivisie werken 1.550 mensen en er staan eigen fabrieken in Duitsland, Mexico, Hongarije, Rusland, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Naast de trekhakentak zet Bosal ook de cabinedivisie, waar cabines en verwante onderdelen worden geproduceerd voor houtverwerkings- en bosbouwbedrijven, te koop. Daar werken 128 mensen, de omzet van de cabinetak was het afgelopen jaar 31 miljoen euro.  

Er wordt niet vermeld wie de eventuele kopers zijn. Brink (voorheen Thule) werd in 2015 gekocht door durfinvesteerder H2. 

De Bosal-topfuncties veranderen de afgelopen tijd in rap tempo, omdat het bedrijf reorganiseert, vermoedelijk om zo uit de rode cijfers te komen. In oktober 2016 schorsten de aandeelhouders topman Aad Goudriaan, die vervolgens Bosal aanklaagde bij de ondernemingskamerTon Vernaus werd aangesteld als nieuwe ceo.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

Bosal zet trekhakendivisie te koop | Automotive Online

Bosal zet trekhakendivisie te koop

Redactie Redactie
• Laatste update:

Het familiebedrijf, dat wereldwijd vijfduizend werknemers heeft, was de afgelopen drie jaar verlieslatend. In 2016 had Bosal een omzet van 623 miljoen euro en leed een verlies van 29 miljoen euro. De schulden bedroegen 177 miljoen euro. De verkoop van de trekhakendivisie, die goed is voor één derde van de totale omzet in 2016, is noodzakelijk om het bedrijf weer uit de rode cijfers te krijgen.

Bij de trekhakendivisie werken 1.550 mensen en er staan eigen fabrieken in Duitsland, Mexico, Hongarije, Rusland, Frankrijk en Zuid-Afrika.

Naast de trekhakentak zet Bosal ook de cabinedivisie, waar cabines en verwante onderdelen worden geproduceerd voor houtverwerkings- en bosbouwbedrijven, te koop. Daar werken 128 mensen, de omzet van de cabinetak was het afgelopen jaar 31 miljoen euro.  

Er wordt niet vermeld wie de eventuele kopers zijn. Brink (voorheen Thule) werd in 2015 gekocht door durfinvesteerder H2. 

De Bosal-topfuncties veranderen de afgelopen tijd in rap tempo, omdat het bedrijf reorganiseert, vermoedelijk om zo uit de rode cijfers te komen. In oktober 2016 schorsten de aandeelhouders topman Aad Goudriaan, die vervolgens Bosal aanklaagde bij de ondernemingskamerTon Vernaus werd aangesteld als nieuwe ceo.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.