Bosal steekt 20 miljoen euro in Zweedse fabriek

Jeroen Vos Jeroen Vos
Een uitlaatsysteem van Bosal. (Foto: Bosal)

Bosal, producent van uitlaten en katalysatoren, investeert circa 20 miljoen euro in de bouw van een fabriek in Nyköping in Zweden. Daarnaast opent het bedrijf een competentiecentrum bij de fabriek. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

In de fabriek, die werk biedt aan 200 tot 400 mensen, worden onder andere chassisonderdelen en uitlaatsystemen voor personenauto’s en vrachtauto’s gemaakt. René de Wit, ceo van de Bosal Group, stelt dat de fabriek in Zweden een belangrijkste strategische stap is omdat hij in de regio zit waar ook andere toeleveranciers zich bevinden.

Naast uitlaten en katalysatoren produceert het Belgisch-Nederlandse familiebedrijf ook trekhaken, waarbij het onlangs zijn trekhaakdivisie nieuw leven inblies.Rob Sweetnam, vice-president Aftermarket van Bosal, wil dat het bedrijf binnen 5 jaar een leidende positie inneemt in de trekhaakmarkt.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.

Bosal steekt 20 miljoen euro in Zweedse fabriek | Automotive Online

Bosal steekt 20 miljoen euro in Zweedse fabriek

Jeroen Vos Jeroen Vos
Een uitlaatsysteem van Bosal. (Foto: Bosal)

Bosal, producent van uitlaten en katalysatoren, investeert circa 20 miljoen euro in de bouw van een fabriek in Nyköping in Zweden. Daarnaast opent het bedrijf een competentiecentrum bij de fabriek. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

In de fabriek, die werk biedt aan 200 tot 400 mensen, worden onder andere chassisonderdelen en uitlaatsystemen voor personenauto’s en vrachtauto’s gemaakt. René de Wit, ceo van de Bosal Group, stelt dat de fabriek in Zweden een belangrijkste strategische stap is omdat hij in de regio zit waar ook andere toeleveranciers zich bevinden.

Naast uitlaten en katalysatoren produceert het Belgisch-Nederlandse familiebedrijf ook trekhaken, waarbij het onlangs zijn trekhaakdivisie nieuw leven inblies.Rob Sweetnam, vice-president Aftermarket van Bosal, wil dat het bedrijf binnen 5 jaar een leidende positie inneemt in de trekhaakmarkt.

Geplaatst in rubriek:
Jeroen Vos
Jeroen Vos

Jeroen Vos (’82) is redacteur bij Automotive. In 2006 afgestudeerd aan de School voor Journalistiek in Utrecht en liefhebber van goed voetbal, films en muziek uit de jaren ’80.