Hendrickx: geen sprake van verkoop Brezan

Redactie Redactie
• Laatste update:

Gisteren maakte Brezan bekend dat directeur Peter-Jan Stormmesand het bedrijf met onmiddelijke ingang verlaat. Henri Hendrickx (ex-Markeur) neemt de dagelijkse leiding over.

De directiewissel betekent volgens Hendrickx niet dat Brezan op korte termijn verkocht wordt. Daarover wordt binnen de onderdelenmarkt al enige tijd volop gespeculeerd. Vooral de Zweedse grossiersgroep Mekonomen, die uitbreidingsplannen heeft in Europa en in structuur en bedrijfsfilosofie overeenkomsten vertoont met Brezan, werd veelvuldig genoemd als mogelijk geïnteresseerde partij. “Aangezien er in Nederland weinig te koop is, is het logisch dat wij dan genoemd worden”, aldus Hendrickx.

Markeur
CEO John Kruijssen van de Nederlandse dealerholding Markeur, waar Hendrickx eerder aan het roer stond, noemde de naam Brezan in verband met de grossiersambities van zijn bedrijf. 

Volgens Hendrickx is het echter volslagen toevallig dat Kruijssen de naam Brezan heeft genoemd. “Wij hebben met Brezan zelf groeiplannen. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland. Maar het is nog te vroeg om daar al concreet iets over te zeggen”, aldus Hendrickx.