Tesla zet mensachtige robots in voor laboratoriumwerk

Tesla • De bedoeling is om de robots eenvoudige productietaken in het laboratorium te laten uitvoeren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Tesla heeft voor het eerst twee van zijn mensachtige Optimus-robots aan het werk gezet in een fabriek, zo kondigde de Amerikaanse autofabrikant aan op X. “Ze zijn autonoom taken aan het uitvoeren in de fabriek”, meldt het bedrijf van Elon Musk.

Welke fabriek en welke taken het betreft, is niet bekendgemaakt. Volgens Tesla lopen de mensachtige robots al dagelijks door het kantoor en de laboratoria. “In de afgelopen twee jaar hebben we drie belangrijke ontwerpwijzigingen van Optimus en vier aanpassingen van de hand ontwikkeld”, aldus het concern.

Beperkte inzet

In april zei Musk dat de robots eenvoudige productietaken in het laboratorium konden uitvoeren en dat het de bedoeling was ze beperkt in te zetten op de productielijn. Ze zouden tegen het einde van 2025 te koop worden aangeboden aan andere bedrijven. Musk denkt dat Optimus op de lange termijn waardevoller wordt dan alle andere producten van het bedrijf.

Tesla is niet de eerste die met menselijke robots werkt. Eerder sloot BMW een overeenkomst met robotfabrikant Figure voor de inzet van menselijke robots voor zijn BMW-productie in een fabriek in de Verenigde Staten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

Tesla zet mensachtige robots in voor laboratoriumwerk | Automotive Online

Tesla zet mensachtige robots in voor laboratoriumwerk

Tesla • De bedoeling is om de robots eenvoudige productietaken in het laboratorium te laten uitvoeren.
Robert L. Smid Robert L. Smid
(Foto: Shutterstock)

Tesla heeft voor het eerst twee van zijn mensachtige Optimus-robots aan het werk gezet in een fabriek, zo kondigde de Amerikaanse autofabrikant aan op X. “Ze zijn autonoom taken aan het uitvoeren in de fabriek”, meldt het bedrijf van Elon Musk.

Welke fabriek en welke taken het betreft, is niet bekendgemaakt. Volgens Tesla lopen de mensachtige robots al dagelijks door het kantoor en de laboratoria. “In de afgelopen twee jaar hebben we drie belangrijke ontwerpwijzigingen van Optimus en vier aanpassingen van de hand ontwikkeld”, aldus het concern.

Beperkte inzet

In april zei Musk dat de robots eenvoudige productietaken in het laboratorium konden uitvoeren en dat het de bedoeling was ze beperkt in te zetten op de productielijn. Ze zouden tegen het einde van 2025 te koop worden aangeboden aan andere bedrijven. Musk denkt dat Optimus op de lange termijn waardevoller wordt dan alle andere producten van het bedrijf.

Tesla is niet de eerste die met menselijke robots werkt. Eerder sloot BMW een overeenkomst met robotfabrikant Figure voor de inzet van menselijke robots voor zijn BMW-productie in een fabriek in de Verenigde Staten.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.