‘Volkswagen verkleint achterstand op Toyota als grootste autoverkoper’

Volkswagen • Toyota verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 5.419.841 voertuigen. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Redactie Redactie
Volkswagen
(Foto: Volkswagen)

Toyota was ook in de eerste helft van dit jaar de grootste autoverkoper ter wereld, zo blijkt uit het maandelijkse overzicht van de Amerikaanse site dailykanban.com dat zich baseert op de info van autofabrikanten. Volkswagen Groep laat echter een sterkere groei zien en loopt flink in op de koploper.

Toyota verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 5.419.841 voertuigen. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Volkswagen Groep kwam met een groei van 12,8 procent uit op 4.372.200 exemplaren. Het verschil is dus nog altijd ruim één miljoen stuks, een kloof die de Duitsers in de rest van het jaar met de huidige groeipercentages mogelijk kunnen overbruggen.

Op de derde plaats in het overzicht van dailykanban.com staat de Hyundai Motor Group dat met 3.657.382 voertuigen een groei van 10,9 procent laat zien. Hyundai Motor Group haalde eerder de Renault Alliantie in die vooral door slechtere resultaten bij Mitsubishi uit de top 3 is weggegleden.

Volkswagen gaat investeren in fietslease-divisie Pon

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.

‘Volkswagen verkleint achterstand op Toyota als grootste autoverkoper’ | Automotive Online

‘Volkswagen verkleint achterstand op Toyota als grootste autoverkoper’

Volkswagen • Toyota verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 5.419.841 voertuigen. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Redactie Redactie
Volkswagen
(Foto: Volkswagen)

Toyota was ook in de eerste helft van dit jaar de grootste autoverkoper ter wereld, zo blijkt uit het maandelijkse overzicht van de Amerikaanse site dailykanban.com dat zich baseert op de info van autofabrikanten. Volkswagen Groep laat echter een sterkere groei zien en loopt flink in op de koploper.

Toyota verkocht in de eerste zes maanden van dit jaar 5.419.841 voertuigen. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Volkswagen Groep kwam met een groei van 12,8 procent uit op 4.372.200 exemplaren. Het verschil is dus nog altijd ruim één miljoen stuks, een kloof die de Duitsers in de rest van het jaar met de huidige groeipercentages mogelijk kunnen overbruggen.

Op de derde plaats in het overzicht van dailykanban.com staat de Hyundai Motor Group dat met 3.657.382 voertuigen een groei van 10,9 procent laat zien. Hyundai Motor Group haalde eerder de Renault Alliantie in die vooral door slechtere resultaten bij Mitsubishi uit de top 3 is weggegleden.

Volkswagen gaat investeren in fietslease-divisie Pon

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@mobilitymedia.nl, of bel 020-5800974.