Consumenten lenen vaker geld voor auto’s

Autofinanciering • Uit de cijfers van Geld.nl blijkt ook dat consumenten in de eerste zes maanden van 2023 hogere bedragen leenden voor een auto dan in 2022.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Nederlanders leenden in de eerste helft van 2023 vaker geld voor een auto. In het eerste halfjaar van 2023 was bijna 36 procent van de leningaanvragen bedoeld voor een auto. Vorig jaar was dat nog 28 procent. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

“Dat consumenten vaker geld leenden voor een auto, komt doordat er simpelweg meer auto’s zijn verkocht in de eerst helft van 2023”, stelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Dit geldt voornamelijk voor nieuwe auto’s, die ook duurder waren. Maar ook naar tweedehands auto’s was de vraag nog steeds groot. Er werden meer relatief jonge tweedehands auto’s verkocht.”

Hogere bedragen

Uit de cijfers van Geld.nl blijkt ook dat consumenten in de eerste zes maanden van 2023 hogere bedragen leenden voor een auto dan in 2022. Het gemiddelde leenbedrag was in de eerste helft van het jaar 14.432 euro. Vorig jaar was dit 13.414 euro. “Dit komt mede doordat de prijzen van auto’s in 2023 flink zijn gestegen. “Consumenten hadden dus ook meer geld nodig om een auto te financieren”, aldus Bulthuis.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Consumenten lenen vaker geld voor auto’s | Automotive Online

Consumenten lenen vaker geld voor auto’s

Autofinanciering • Uit de cijfers van Geld.nl blijkt ook dat consumenten in de eerste zes maanden van 2023 hogere bedragen leenden voor een auto dan in 2022.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Nederlanders leenden in de eerste helft van 2023 vaker geld voor een auto. In het eerste halfjaar van 2023 was bijna 36 procent van de leningaanvragen bedoeld voor een auto. Vorig jaar was dat nog 28 procent. Dat meldt de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

“Dat consumenten vaker geld leenden voor een auto, komt doordat er simpelweg meer auto’s zijn verkocht in de eerst helft van 2023”, stelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Dit geldt voornamelijk voor nieuwe auto’s, die ook duurder waren. Maar ook naar tweedehands auto’s was de vraag nog steeds groot. Er werden meer relatief jonge tweedehands auto’s verkocht.”

Hogere bedragen

Uit de cijfers van Geld.nl blijkt ook dat consumenten in de eerste zes maanden van 2023 hogere bedragen leenden voor een auto dan in 2022. Het gemiddelde leenbedrag was in de eerste helft van het jaar 14.432 euro. Vorig jaar was dit 13.414 euro. “Dit komt mede doordat de prijzen van auto’s in 2023 flink zijn gestegen. “Consumenten hadden dus ook meer geld nodig om een auto te financieren”, aldus Bulthuis.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.