Tesla-investeerders krijgen elk 12.000 dollar terug wegens misleidende tweet van Elon Musk

Tesla • Musk meldde in 2018 dat hij Tesla van de beurs ging halen, maar dat gebeurde niet.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

Een groep investeerders van Tesla staat op het punt gemiddeld zo’n 12 duizend dollar per persoon terug te krijgen van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dat meldt het ANP.

De 12 duizend dollar zou een gedeeltelijke vergoeding zijn voor de verliezen die zij hebben geleden na het versturen van de tweet van Tesla-ceo Elon Musk in 2018. Daarin meldde hij dat hij de financiering had veilig gesteld om de autofabrikant voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

De tweet van Musk zorgde destijds voor flinke stijgingen en dalingen van het Tesla-aandeel en de SEC beschuldigde hem van fraude. Uiteindelijk betaalde Tesla 40 miljoen dollar schadevergoeding aan de SEC. Dat bedrag wordt nu gebruikt om de groep investeerders, die veel meer hadden geëist, tegemoet te komen. In totaal worden 3.350 claims betaald uit het fonds.

Het uit te betalen bedrag is iets meer dan de helft van de 80 miljoen dollar die de investeerders volgens de SEC hebben verloren door de beursmanipulatie van Musk. De investeerders zelf zeggen dat zij 12 miljard dollar hebben verloren. Daarvoor sleepten zij Elon Musk al voor het gerecht, maar een jury bepaalde dat Musk de investeerders niet zou hebben misleid met zijn bericht op Twitter. De SEC denkt daar dus anders over.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Tesla-investeerders krijgen elk 12.000 dollar terug wegens misleidende tweet van Elon Musk | Automotive Online

Tesla-investeerders krijgen elk 12.000 dollar terug wegens misleidende tweet van Elon Musk

Tesla • Musk meldde in 2018 dat hij Tesla van de beurs ging halen, maar dat gebeurde niet.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
(Foto: Shutterstock)

Een groep investeerders van Tesla staat op het punt gemiddeld zo’n 12 duizend dollar per persoon terug te krijgen van de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Dat meldt het ANP.

De 12 duizend dollar zou een gedeeltelijke vergoeding zijn voor de verliezen die zij hebben geleden na het versturen van de tweet van Tesla-ceo Elon Musk in 2018. Daarin meldde hij dat hij de financiering had veilig gesteld om de autofabrikant voor 420 dollar per aandeel van de beurs te halen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet.

De tweet van Musk zorgde destijds voor flinke stijgingen en dalingen van het Tesla-aandeel en de SEC beschuldigde hem van fraude. Uiteindelijk betaalde Tesla 40 miljoen dollar schadevergoeding aan de SEC. Dat bedrag wordt nu gebruikt om de groep investeerders, die veel meer hadden geëist, tegemoet te komen. In totaal worden 3.350 claims betaald uit het fonds.

Het uit te betalen bedrag is iets meer dan de helft van de 80 miljoen dollar die de investeerders volgens de SEC hebben verloren door de beursmanipulatie van Musk. De investeerders zelf zeggen dat zij 12 miljard dollar hebben verloren. Daarvoor sleepten zij Elon Musk al voor het gerecht, maar een jury bepaalde dat Musk de investeerders niet zou hebben misleid met zijn bericht op Twitter. De SEC denkt daar dus anders over.

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.