Ford stopt met productie van de Fiesta

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Na 47 jaar valt het doek voor de Fiesta. (foto: Ford)

Na 47 jaar stopt Ford met de productie van de Fiesta. Er komt geen opvolger voor het model. Dit maakt de autofabrikant vandaag bekend.

De Fiesta is voor Ford altijd een verkoopsucces geweest, maar het populaire model zag zijn marktaandeel ook minder worden door concurrentie uit eigen stal van suv’s en crossovers als de Puma, die de Fiesta in de leaseregistraties is voorbijgestreefd in Nederland.

In 2030 wil Ford bovendien alleen nog maar elektrische personenauto’s maken. “Ford gaat tegen 2024 in Europa drie nieuwe elektrische personenauto’s en vier nieuwe elektrische bedrijfswagens introduceren. We zijn van plan om tegen 2026 meer dan 600 duizend elektrische voertuigen in deze regio te verkopen,” meldt de Nederlandse importeur. 

Herstructureren

Om de fabriek in Keulen klaar te maken voor de productie van deze nieuwe serie auto’s moet de Fiesta het veld ruimen. Per eind juni stopt daarom de productie van het model dat al sinds 1976 op de markt is en, behalve in Duitsland ook is geproduceerd in het VK, Spanje, België en Mexico. 

Ford is al langer bezig de fabrieken in Europa te herstructureren om vorm te geven aan de aanstaande elektrificatie. In juni werd bekendgemaakt dat de fabriek in Saarlouis sluit en de productie van EV’s in het Spaanse Valencia zal gaan plaatsvinden, waar het merk ook een eigen batterijfabriek wil bouwen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.  

Ford stopt met productie van de Fiesta | Automotive Online

Ford stopt met productie van de Fiesta

Michael van Wijngaarden Michael van Wijngaarden
• Laatste update:
Na 47 jaar valt het doek voor de Fiesta. (foto: Ford)

Na 47 jaar stopt Ford met de productie van de Fiesta. Er komt geen opvolger voor het model. Dit maakt de autofabrikant vandaag bekend.

De Fiesta is voor Ford altijd een verkoopsucces geweest, maar het populaire model zag zijn marktaandeel ook minder worden door concurrentie uit eigen stal van suv’s en crossovers als de Puma, die de Fiesta in de leaseregistraties is voorbijgestreefd in Nederland.

In 2030 wil Ford bovendien alleen nog maar elektrische personenauto’s maken. “Ford gaat tegen 2024 in Europa drie nieuwe elektrische personenauto’s en vier nieuwe elektrische bedrijfswagens introduceren. We zijn van plan om tegen 2026 meer dan 600 duizend elektrische voertuigen in deze regio te verkopen,” meldt de Nederlandse importeur. 

Herstructureren

Om de fabriek in Keulen klaar te maken voor de productie van deze nieuwe serie auto’s moet de Fiesta het veld ruimen. Per eind juni stopt daarom de productie van het model dat al sinds 1976 op de markt is en, behalve in Duitsland ook is geproduceerd in het VK, Spanje, België en Mexico. 

Ford is al langer bezig de fabrieken in Europa te herstructureren om vorm te geven aan de aanstaande elektrificatie. In juni werd bekendgemaakt dat de fabriek in Saarlouis sluit en de productie van EV’s in het Spaanse Valencia zal gaan plaatsvinden, waar het merk ook een eigen batterijfabriek wil bouwen.

Geplaatst in rubriek:
Michael van Wijngaarden
Michael van Wijngaarden

Sinds 2019 in dienst bij ProMedia, schrijft voor de titels Automotive en Fleet & Mobility. Tevens juryvoorzitter voor de verkiezingen van Occasion, Zakenauto en Bestelauto van het Jaar. Trekt er graag op uit in zijn als camper omgebouwde Ford Transit.