Eurostocks: ‘Nieuwe bpm-afschrijvingstabel maakt export aantrekkelijk’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Voor auto’s gebouwd van 2007 tot 2021 is export een stuk aantrekkelijker geworden door de per 1 juli aangepaste forfaitaire afschrijvingstabel voor de bpm-berekening. Dit meldt Eurostocks (Exportwagen.eu).

De nieuwe tabel toont vele kleine verschillen. Opvallend is dat voor relatief nieuwe auto’s minder bpm hoeft te worden afgedragen en voor oudere auto’s meer. Autotelex berekende vorige maand al dat het bij import van een jong gebruikte auto veel geld kan schelen.

De tabel blijkt ook de export van wat oudere auto’s te stimuleren. De verkoper kan dan immers méér bpm terugvragen. Eurostocks heeft wat rekenvoorbeelden uitgewerkt, zoals een Range Rover TDV6 uit 2018. Daarbij is de rest-bpm is ten opzichte van de situatie vóór 1 juli 2023 met ruim 3.400 euro gestegen. Voor een Porsche GT3 uit 2016 (JJ-938-T) is de rest bpm zelfs met bijna 7.000 euro toegenomen.

“De verkoopprijzen in Duitsland en de rest van Europa blijven onveranderd. Maar je krijgt op deze categorie auto’s veel meer bpm terug. Dat maakt export veel aantrekkelijker”, concludeert Eurostocks.

https://www.automotive-online.nl/product/nationaal-occasion-onderzoek-2023/

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Eurostocks: ‘Nieuwe bpm-afschrijvingstabel maakt export aantrekkelijk’ | Automotive Online

Eurostocks: ‘Nieuwe bpm-afschrijvingstabel maakt export aantrekkelijk’

Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

Voor auto’s gebouwd van 2007 tot 2021 is export een stuk aantrekkelijker geworden door de per 1 juli aangepaste forfaitaire afschrijvingstabel voor de bpm-berekening. Dit meldt Eurostocks (Exportwagen.eu).

De nieuwe tabel toont vele kleine verschillen. Opvallend is dat voor relatief nieuwe auto’s minder bpm hoeft te worden afgedragen en voor oudere auto’s meer. Autotelex berekende vorige maand al dat het bij import van een jong gebruikte auto veel geld kan schelen.

De tabel blijkt ook de export van wat oudere auto’s te stimuleren. De verkoper kan dan immers méér bpm terugvragen. Eurostocks heeft wat rekenvoorbeelden uitgewerkt, zoals een Range Rover TDV6 uit 2018. Daarbij is de rest-bpm is ten opzichte van de situatie vóór 1 juli 2023 met ruim 3.400 euro gestegen. Voor een Porsche GT3 uit 2016 (JJ-938-T) is de rest bpm zelfs met bijna 7.000 euro toegenomen.

“De verkoopprijzen in Duitsland en de rest van Europa blijven onveranderd. Maar je krijgt op deze categorie auto’s veel meer bpm terug. Dat maakt export veel aantrekkelijker”, concludeert Eurostocks.

https://www.automotive-online.nl/product/nationaal-occasion-onderzoek-2023/

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.