Autotelex: Minder import, export stabiel

Export • De Volkswagen Golf is het afgelopen half jaar het meest geïmporteerd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Verschil zoek en vraag prijs occasions exponentieel toegenomen.
(Foto: Shutterstock). (Foto: Shutterstock)

In het eerste half jaar van 2023 zijn in totaal 52.738 auto’s geëxporteerd een lichte stijging van 0,6 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om auto’s tot tien jaar oud. Dat meldt Autotelex op basis van data van VWE.

De Volvo V40 is het meest geëxporteerd in de eerste zes maanden dit jaar met een totaal van 1.800. De meest geëxporteerde EV is Tesla Model S, met een aantal van 648. Vooral veel 2017-exemplaren werden aan buitenlandse kopers verkocht.

Volkswagen

De import van personenauto’s is het afgelopen half jaar met 3,2 procent gedaald ten opzichte van het eerste half jaar van 2022, tot een aantal van 126.254 auto’s. Volkswagen voert de lijst aan met vier modellen in top vijf van de vijf meest geïmporteerde modellen.

Per 1 juli wijzigt de forfaitaire afschrijvingstabel voor bpm-berekeningen, wat de export van veel modellen aantrekkelijker maakt. Dat meldt Eurostocks.

Nationaal Occasion Onderzoek 2023

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.

Autotelex: Minder import, export stabiel | Automotive Online

Autotelex: Minder import, export stabiel

Export • De Volkswagen Golf is het afgelopen half jaar het meest geïmporteerd.
Sander Van Vliet Sander Van Vliet
• Laatste update:
Verschil zoek en vraag prijs occasions exponentieel toegenomen.
(Foto: Shutterstock). (Foto: Shutterstock)

In het eerste half jaar van 2023 zijn in totaal 52.738 auto’s geëxporteerd een lichte stijging van 0,6 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het gaat om auto’s tot tien jaar oud. Dat meldt Autotelex op basis van data van VWE.

De Volvo V40 is het meest geëxporteerd in de eerste zes maanden dit jaar met een totaal van 1.800. De meest geëxporteerde EV is Tesla Model S, met een aantal van 648. Vooral veel 2017-exemplaren werden aan buitenlandse kopers verkocht.

Volkswagen

De import van personenauto’s is het afgelopen half jaar met 3,2 procent gedaald ten opzichte van het eerste half jaar van 2022, tot een aantal van 126.254 auto’s. Volkswagen voert de lijst aan met vier modellen in top vijf van de vijf meest geïmporteerde modellen.

Per 1 juli wijzigt de forfaitaire afschrijvingstabel voor bpm-berekeningen, wat de export van veel modellen aantrekkelijker maakt. Dat meldt Eurostocks.

https://www.automotive-online.nl/product/nationaal-occasion-onderzoek-2023/

Geplaatst in rubriek:
Sander Van Vliet
Sander Van Vliet

Sander is vaste redacteur van Automotive en Fleet & Mobility. Na omzwervingen in de sportjournalistiek streek hij in 2023 neer op de Automotive-redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met wielrennen, voetbal en goed eten.