‘Peugeot breidt aanbod EV’s uit, zet in op pay-as-you-go’

Peugeot • De dienstverlening waarbij gebruikers per gereden kilometer betalen komt ook naar Nederland.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een Peugeot e-208 (Foto: Peugeot)

Peugeot is van plan het aanbod van EV’s uit te breiden. Dit laat ceo Linda Jackson van het Franse merk weten. Volgens haar heeft het bedrijf een ‘gezonde’ orderportefeuille, zelfs in een tijd waarin de vraag naar auto’s afneemt. Dit meldt Bloomberg.

Bloomberg meldt verder dat Peugeot met het nieuwe pay-as-you-go programma de verkoop van EV’s wil stimuleren. Sinds vorig jaar is de elektrische e-208 beschikbaar in het programma in Frankrijk. Klanten rekenen dan maandelijks af voor de gereden kilometers. Dit wil Stellantis uitbreiden naar de rest van Europa.

Volgens Jackson belemmert de voortdurende discussie in de Europese Unie over de groene transitie de overstap naar elektrische voertuigen. Potentiële kopers zijn volgens haar ‘enigszins verward omdat er wat tegenstrijdige berichten naar buiten zijn gekomen’ vanuit de Europese Unie over het gebruik van e-brandstoffen en de tijdslijn voor het uitfaseren van verbrandingsmotoren.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.

‘Peugeot breidt aanbod EV’s uit, zet in op pay-as-you-go’ | Automotive Online

‘Peugeot breidt aanbod EV’s uit, zet in op pay-as-you-go’

Peugeot • De dienstverlening waarbij gebruikers per gereden kilometer betalen komt ook naar Nederland.
Robert L. Smid Robert L. Smid
• Laatste update:
Een Peugeot e-208 (Foto: Peugeot)

Peugeot is van plan het aanbod van EV’s uit te breiden. Dit laat ceo Linda Jackson van het Franse merk weten. Volgens haar heeft het bedrijf een ‘gezonde’ orderportefeuille, zelfs in een tijd waarin de vraag naar auto’s afneemt. Dit meldt Bloomberg.

Bloomberg meldt verder dat Peugeot met het nieuwe pay-as-you-go programma de verkoop van EV’s wil stimuleren. Sinds vorig jaar is de elektrische e-208 beschikbaar in het programma in Frankrijk. Klanten rekenen dan maandelijks af voor de gereden kilometers. Dit wil Stellantis uitbreiden naar de rest van Europa.

Volgens Jackson belemmert de voortdurende discussie in de Europese Unie over de groene transitie de overstap naar elektrische voertuigen. Potentiële kopers zijn volgens haar ‘enigszins verward omdat er wat tegenstrijdige berichten naar buiten zijn gekomen’ vanuit de Europese Unie over het gebruik van e-brandstoffen en de tijdslijn voor het uitfaseren van verbrandingsmotoren.

Geplaatst in rubriek:
Robert L. Smid
Robert L. Smid

Robert is als redacteur verantwoordelijk voor bijdragen aan Automotive en Fleet & Mobility. Hij werkt sinds 2023 bij de redactie. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met karate, videografie en lekker eten. Ook houdt hij van gitaarspelen.