Frankrijk komt met leaseplan voor EV’s

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Macron beloofde een door de staat gesponsord leaseprogramma voor huishoudens met een laag inkomen (foto: Shutterstock)

Frankrijk bereidt een plan voor om het leasen van elektrische auto’s te subsidiëren als onderdeel van de campagnebelofte van president Emmanuel Macron om ze betaalbaarder te maken. 

Het plan zal volledig elektrische voertuigen beschikbaar maken voor 100 euro per maand, zei de Franse minister van Begroting Gabriel Attal zondag op tv-zender LCI, waarbij hij opmerkte dat de kosten minder zijn dan wat veel mensen uitgeven aan benzine. Stellantis kwam recent met aan EV-abonnement in Frankrijk.

Macron beloofde een door de staat gesponsord leaseprogramma voor huishoudens met een laag inkomen om de kritiek te weerleggen dat EV’s zelfs met subsidies voor velen nog steeds buiten bereik zijn. Hoe het programma er precies komt uit te zien, is nog onbekend. 

Subsidies aankoop EV

De Franse regering biedt subsidies van 6 duizend euro voor de aankoop van EV’s die minder dan 47 duizend euro kosten, met mogelijke extra steun in het kader van een cash-for-clunkers-programma voor oude voertuigen met verbrandingsmotor.

EV’s waren in de eerste zeven maanden van 2022 goed voor 12 procent van de verkoop van nieuwe auto’s in Frankrijk.

 

Frankrijk komt met leaseplan voor EV’s | Automotive Online

Frankrijk komt met leaseplan voor EV’s

Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
• Laatste update:
Macron beloofde een door de staat gesponsord leaseprogramma voor huishoudens met een laag inkomen (foto: Shutterstock)

Frankrijk bereidt een plan voor om het leasen van elektrische auto’s te subsidiëren als onderdeel van de campagnebelofte van president Emmanuel Macron om ze betaalbaarder te maken. 

Het plan zal volledig elektrische voertuigen beschikbaar maken voor 100 euro per maand, zei de Franse minister van Begroting Gabriel Attal zondag op tv-zender LCI, waarbij hij opmerkte dat de kosten minder zijn dan wat veel mensen uitgeven aan benzine. Stellantis kwam recent met aan EV-abonnement in Frankrijk.

Macron beloofde een door de staat gesponsord leaseprogramma voor huishoudens met een laag inkomen om de kritiek te weerleggen dat EV’s zelfs met subsidies voor velen nog steeds buiten bereik zijn. Hoe het programma er precies komt uit te zien, is nog onbekend. 

Subsidies aankoop EV

De Franse regering biedt subsidies van 6 duizend euro voor de aankoop van EV’s die minder dan 47 duizend euro kosten, met mogelijke extra steun in het kader van een cash-for-clunkers-programma voor oude voertuigen met verbrandingsmotor.

EV’s waren in de eerste zeven maanden van 2022 goed voor 12 procent van de verkoop van nieuwe auto’s in Frankrijk.