‘Hedin haalt geld op voor overname’

Hedin • Eind vorig jaar deed Hedin een tweede poging om een Britse dealer over te nemen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Hedin Mobility is bezig met een recordjaar. (Foto: Shutterstock)

Hedin overweegt een obligatielening van rond de 125 miljoen euro uit te geven om potentiële nieuwe acquisities te financieren. Hedin Mobility Group, dat begin vorig jaar in ons land Stern overnam, heeft zijn bankiers gevraagd ‘om de voelhorens uit te steken voor een mogelijke lening’. “De opbrengst kan worden gebruikt om algemene bedrijfsdoelen te financieren inclusief overnames en investeringen”, aldus een persbericht van het bedrijf.

Het Britse vakblad Car Dealer Magazine suggereert dat het Zweedse autobedrijf opnieuw een oogje heeft laten vallen op de grootste Britse dealer Pendragon. ‘’Waarom zou een hoogst winstgevend bedrijf als Hedin zo veel geld willen lenen als ze niet van plan waren om iets groots te kopen’’, meldt het blad.

Flink belang in Groot Brittannië

Hedin deed eind vorig jaar voor de tweede keer een poging het beursgenoteerde Pendragon over te nemen via een bod op de uitstaande aandelen. De Zweedse onderneming heeft al geruime tijd een flink belang in de Britse dealer. Hedin trok zich korte tijd later echter terug vanwege de marktomstandigheden, die volgens het bedrijf niet gunstig waren.

Tegelijk stelde het bedrijf dat het elk ander bod op Pendragon zou blokkeren, wat inderdaad gebeurde toen het Amerikaanse Lithia met een bod op de proppen kwam.

Andere overnames

Hedin kocht inmiddels wel een veel kleinere Mercedes-dealer in Londen. Maar nu de Britse markt overspoeld lijkt te worden door buitenlandse autobedrijven, met overnames zoals door Van Mossel, de Verenigde Staten en Canada, zou Hedin zijn positie op de tweede automarkt van Europa mogelijk toch snel willen versterken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.

‘Hedin haalt geld op voor overname’ | Automotive Online

‘Hedin haalt geld op voor overname’

Hedin • Eind vorig jaar deed Hedin een tweede poging om een Britse dealer over te nemen.
Redactie Redactie
• Laatste update:
Hedin Mobility is bezig met een recordjaar. (Foto: Shutterstock)

Hedin overweegt een obligatielening van rond de 125 miljoen euro uit te geven om potentiële nieuwe acquisities te financieren. Hedin Mobility Group, dat begin vorig jaar in ons land Stern overnam, heeft zijn bankiers gevraagd ‘om de voelhorens uit te steken voor een mogelijke lening’. “De opbrengst kan worden gebruikt om algemene bedrijfsdoelen te financieren inclusief overnames en investeringen”, aldus een persbericht van het bedrijf.

Het Britse vakblad Car Dealer Magazine suggereert dat het Zweedse autobedrijf opnieuw een oogje heeft laten vallen op de grootste Britse dealer Pendragon. ‘’Waarom zou een hoogst winstgevend bedrijf als Hedin zo veel geld willen lenen als ze niet van plan waren om iets groots te kopen’’, meldt het blad.

Flink belang in Groot Brittannië

Hedin deed eind vorig jaar voor de tweede keer een poging het beursgenoteerde Pendragon over te nemen via een bod op de uitstaande aandelen. De Zweedse onderneming heeft al geruime tijd een flink belang in de Britse dealer. Hedin trok zich korte tijd later echter terug vanwege de marktomstandigheden, die volgens het bedrijf niet gunstig waren.

Tegelijk stelde het bedrijf dat het elk ander bod op Pendragon zou blokkeren, wat inderdaad gebeurde toen het Amerikaanse Lithia met een bod op de proppen kwam.

Andere overnames

Hedin kocht inmiddels wel een veel kleinere Mercedes-dealer in Londen. Maar nu de Britse markt overspoeld lijkt te worden door buitenlandse autobedrijven, met overnames zoals door Van Mossel, de Verenigde Staten en Canada, zou Hedin zijn positie op de tweede automarkt van Europa mogelijk toch snel willen versterken.

Geplaatst in rubriek:
Redactie
Redactie

De redactie van Automotive is dagelijks op zoek naar het laatste nieuws uit de autobranche. Heeft u een tip voor ons? Stuur dan een mail naar redactie@automotive-online.nl, of bel 010 - 280 1000.