Van Mossel koopt Engelse dealergroep Jacksons, voegt Porsche toe

Van Mossel • Jacksons heeft dealervestigingen op de Britse eilanden, zoals Jersey en Guernsey.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Jacksons Jersey

Van Mossel koopt de Engelse dealergroep Jacksons. Jacksons heeft zes dealerlocaties op de Britse eilanden. Het bedrijf heeft 500 medewerkers en vertegenwoordigt 29 merken met een volume van circa 6.000 auto’s per jaar. Dat maakt Van Mossel bekend.

Met deze overname verkrijgt Van Mossel locaties op de Channel Islands (Jersey 2 locaties; Guernsey 2 locaties), Isle of Man (1 locatie) en Isle of Wight (1 locatie). Met een omzet van 250 miljoen euro is Jacksons een van de grootste dealergroepen van het Verenigd Koninkrijk.

Exclusieve merken

Van de 29 merken die Jacksons verkoopt zijn er acht nieuw voor van Van Mossel: Aston Martin, Bentley, BMW Personenwagens en motoren, Honda motoren, Lexus, Mini, Porsche en Toyota.

De aankoop werd vorige maand al aangekondigd door Eric Berkhof van Van Mossel. “De overname van de Jacksons Group is een volgende stap in de voortdurende evolutie van de Van Mossel Automotive Group. CEO Paul Collier en zijn team hebben een geweldig bedrijf opgebouwd op de eilanden. We zijn van mening dat we met meer investeringen in faciliteiten en productaanbod dit verder kunnen verbeteren.”

Europese ambities

Ook Collier toont zich tevreden over de verkoop. “Er is een aanzienlijke periode onderhandeld en ik ben ervan overtuigd dat hun investering en expertise ons prestatie- en serviceaanbod verder zal verbeteren. Alle medewerkers blijven behouden om de groei van dit unieke bedrijf te bevorderen.”

Met de overname bevestigt Van Mossel, de grootste dealergroep van Nederland, de Europese ambities. Begin mei werd de overname van de Duitse dealergroep Hugo Pfohe bekend gemaakt.

De overname is voorgelegd aan de mededingingsautoriteit Jersey Competition Regulatory Authority (JCRA).

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.

Van Mossel koopt Engelse dealergroep Jacksons, voegt Porsche toe | Automotive Online

Van Mossel koopt Engelse dealergroep Jacksons, voegt Porsche toe

Van Mossel • Jacksons heeft dealervestigingen op de Britse eilanden, zoals Jersey en Guernsey.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
Foto: Jacksons Jersey

Van Mossel koopt de Engelse dealergroep Jacksons. Jacksons heeft zes dealerlocaties op de Britse eilanden. Het bedrijf heeft 500 medewerkers en vertegenwoordigt 29 merken met een volume van circa 6.000 auto’s per jaar. Dat maakt Van Mossel bekend.

Met deze overname verkrijgt Van Mossel locaties op de Channel Islands (Jersey 2 locaties; Guernsey 2 locaties), Isle of Man (1 locatie) en Isle of Wight (1 locatie). Met een omzet van 250 miljoen euro is Jacksons een van de grootste dealergroepen van het Verenigd Koninkrijk.

Exclusieve merken

Van de 29 merken die Jacksons verkoopt zijn er acht nieuw voor van Van Mossel: Aston Martin, Bentley, BMW Personenwagens en motoren, Honda motoren, Lexus, Mini, Porsche en Toyota.

De aankoop werd vorige maand al aangekondigd door Eric Berkhof van Van Mossel. “De overname van de Jacksons Group is een volgende stap in de voortdurende evolutie van de Van Mossel Automotive Group. CEO Paul Collier en zijn team hebben een geweldig bedrijf opgebouwd op de eilanden. We zijn van mening dat we met meer investeringen in faciliteiten en productaanbod dit verder kunnen verbeteren.”

Europese ambities

Ook Collier toont zich tevreden over de verkoop. “Er is een aanzienlijke periode onderhandeld en ik ben ervan overtuigd dat hun investering en expertise ons prestatie- en serviceaanbod verder zal verbeteren. Alle medewerkers blijven behouden om de groei van dit unieke bedrijf te bevorderen.”

Met de overname bevestigt Van Mossel, de grootste dealergroep van Nederland, de Europese ambities. Begin mei werd de overname van de Duitse dealergroep Hugo Pfohe bekend gemaakt.

De overname is voorgelegd aan de mededingingsautoriteit Jersey Competition Regulatory Authority (JCRA).

Geplaatst in rubriek:
Maarten Bokslag
Maarten Bokslag

Maarten is een ervaren freelancer op het gebied van de automotive en mobiliteit. Hij heeft een zwak voor klassieke auto's.