Acquisities voeren omzet LKQ op

Overname • De winst van de onderdelengigant daalde wel.
Redactie Redactie
• Laatste update:
(Foto: Shutterstock)

LKQ Corporation heeft in het derde kwartaal de omzet met 15 procent opgevoerd naar 3,1 miljard dollar. De verkopen van onderdelen en services waren 17,1 procent hoger waarvan 10,5 procent afkomstig was van het saldo van acquisities en desinvesteringen. De overige activiteiten van de Amerikaanse onderdelenhandel boekten een 17,5 procent lagere omzet door gedaalde grondstoffenprijzen. De nettowinst daalde van 261 naar 207 miljoen dollar.

‘’Onze kwartaalcijfers weerspiegelen een forse groei bij de groothandel in Noord-Amerika en Europa, met sterke marges in de Noord-Amerikaanse groothandel. Helaas werden deze sterke punten ongedaan gemaakt door een combinatie van ongewone, eenmalige zaken in Europa, voortdurende zwakte in de grondstoffenprijzen en moeilijke marktomstandigheden bij onze Speciality en Self Service segmenten’’, aldus ceo Dominick Zarxone in het kwartaal- persbericht. Bij die Europese problemen draaide het met name om een BTW-dispuut in Italië en stakingen in Duitsland.

Acquisities

LKQ heeft eerder dit jaar collega Uni-Select overgenomen. Deze week deelde het bedrijf mee dat het Britse GSF Car Parts is verkocht aan een private investeringsmaatschappij. Die verkoop was gelast door de Britse mededingingsdienst omdat LKQ met Uni-Select en GSF een te sterke marktpositie zou krijgen.

Ook nam LKQ het Britse Digraph over. De grootste onafhankelijke distributeur voor onderdelen voor trucks en bussen in Groot-Brittannië.