Hyundai investeert 16,5 miljard euro in Koreaanse EV-industrie

Hyundai Motor Group • Hyundai Motor Group wil tegen 2030 in de top 3 van EV-fabrikanten staan.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Amerikaanse Kia’s en Hyundai’s vliegen spontaan in de fik
(Foto: Hyundai Motor Group)

Hyundai Motor Group heeft aangekondigd het doel te hebben om tegen 2030 in de top 3 van EV-fabrikanten wereldwijd te staan. Het bedrijf wil dit realiseren door de gecombineerde verkoop van elektrische auto’s van Hyundai Motor, Kia en Genesis. Dat maakt de Group bekend in een persbericht.

De Group wil de jaarlijkse EV-productie in Korea uitbreiden tot 1,51 miljoen auto’s en het wereldwijde volume tot 3,64 miljoen auto’s tegen 2030. Om dit te kunnen realiseren wil de Group 24 biljoen Koreaanse won (16,5 miljard euro) investeren in de binnenlandse EV-industrie via Hyundai Motor, Kia en Hyundai MOBIS.

Om de binnenlandse productiecapaciteit van EV’s te vergroten, bouwt Kia een nieuwe fabriek voor de productie van EV’s, terwijl het ook de bestaande EV-lijnen in fabrieken uitbreidt om de productiecapaciteit uit te breiden.

In 2030 wil de Hyundai Motor Group in totaal 31 EV-modellen hebben, waaronder modellen van Hyundai, Kia en het luxemerk Genesis.

Hyundai investeert 16,5 miljard euro in Koreaanse EV-industrie | Automotive Online

Hyundai investeert 16,5 miljard euro in Koreaanse EV-industrie

Hyundai Motor Group • Hyundai Motor Group wil tegen 2030 in de top 3 van EV-fabrikanten staan.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Amerikaanse Kia’s en Hyundai’s vliegen spontaan in de fik
(Foto: Hyundai Motor Group)

Hyundai Motor Group heeft aangekondigd het doel te hebben om tegen 2030 in de top 3 van EV-fabrikanten wereldwijd te staan. Het bedrijf wil dit realiseren door de gecombineerde verkoop van elektrische auto’s van Hyundai Motor, Kia en Genesis. Dat maakt de Group bekend in een persbericht.

De Group wil de jaarlijkse EV-productie in Korea uitbreiden tot 1,51 miljoen auto’s en het wereldwijde volume tot 3,64 miljoen auto’s tegen 2030. Om dit te kunnen realiseren wil de Group 24 biljoen Koreaanse won (16,5 miljard euro) investeren in de binnenlandse EV-industrie via Hyundai Motor, Kia en Hyundai MOBIS.

Om de binnenlandse productiecapaciteit van EV’s te vergroten, bouwt Kia een nieuwe fabriek voor de productie van EV’s, terwijl het ook de bestaande EV-lijnen in fabrieken uitbreidt om de productiecapaciteit uit te breiden.

In 2030 wil de Hyundai Motor Group in totaal 31 EV-modellen hebben, waaronder modellen van Hyundai, Kia en het luxemerk Genesis.