Hyundai Group investeert in chip-start-up Bos

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Hyundai wil een leidende rol hebben in de ontwikkeling van chips. (Foto: Hyundai)

Autofabrikanten Hyundai en Kia investeren in Bos Semiconductors. Dit meldt de automaker middels een persbericht. Het eveneens Koreaanse bedrijf Bos werd opgericht in 2022 en houdt zich bezig met de ontwikkeling van system-on-chip. Het bedrijf ontwerpt, ontwikkelt en verkoopt halfgeleiderchips, maar het produceert deze niet zelf.

Een system-on-chip is een geïntegreerd circuit dat veel elementen van een computersysteem combineert in een enkele chip. Vanwege hun kleine formaat worden SoC’s vooral gebruikt voor mobiele apparaten als smartphones.

Innovatieplatform

De investering in Bos Semiconductors is volgens Hyundai een volgende stap in de zoektocht naar nieuwe autogerelateerde chiptechnologieën. Voor de samenwerking maakt Hyundai Motor Group gebruik van het tweede fonds van Zer01ne, een open innovatieplatform met de focus op samenwerkingen tussen start-ups en onder meer Hyundai.

‘We verwachten dat Bos Semiconductors een van onze strategische partners wordt en bijdraagt aan de halfgeleidertechnologie van de toekomstige mobiliteit van de Groep’, aldus Dr. Youngcho Chi, President van de Innovation Division van Hyundai Motor Group. ‘We zullen blijven samenwerken met onze verschillende partners op het gebied van halfgeleiders en investeren in andere nieuwe en veelbelovende start-ups.’

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.