‘Ford houdt fabriek in Saarlouis open tot 2032’

Ford • Ford zal een aantal werknemers behouden om investeerders aan te trekken.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Fabriek van Ford in Saarlouis. (Foto: Ford)

Ford heeft besloten om de fabriek van de autofabrikant in Saarlouis, Duitsland, open te houden na de vorige sluitingsdatum van 2025, met een sterk verminderd personeelsbestand. Dat meldt Automotive News Europe.

De fabriek blijft in ieder geval tot eind 2032 open, met duizend banen die tot dan behouden moeten blijven. Dat vertelde werknemersvertegenwoordiger Markus Thal aan het personeel. Momenteel telt het personeelsbestand in Saarlouis, waar de Ford Focus wordt gebouwd, ongeveer 4.500.

In ruil voor werkzekerheid hebben werknemers ermee ingestemd de capaciteit van de fabriek te verminderen. In plaats van een dagelijks bouwtempo van 860 stuks, wordt dit vanaf 1 april teruggebracht naar 600 stuks per dag.

Investeerders aantrekken

Een Ford- woordvoerder zei tegen Automotive News Europe dat het onveranderd blijft dat er na 2025 geen Ford-voertuigen in Saarlouis worden gebouwd. Er wordt prioriteit gegeven aan het aantrekken van investeerders om de fabriek over te nemen.

Het Chinese BYD en het Nederlandse VDL Nedcar zijn volgens bronnen mogelijk geïnteresseerd in Saarlouis .

Afgelopen juni verkoos Ford zijn fabriek in Valencia boven de fabriek in Saarlouis om zijn volgende generatie elektrische voertuigen voor Europa te bouwen. Het bedrijf is van plan om in 2030 al zijn personenauto’s in Europa volledig elektrisch te hebben en in 2035 al zijn voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.

‘Ford houdt fabriek in Saarlouis open tot 2032’ | Automotive Online

‘Ford houdt fabriek in Saarlouis open tot 2032’

Ford • Ford zal een aantal werknemers behouden om investeerders aan te trekken.
Nienke Eusterbrock Nienke Eusterbrock
Fabriek van Ford in Saarlouis. (Foto: Ford)

Ford heeft besloten om de fabriek van de autofabrikant in Saarlouis, Duitsland, open te houden na de vorige sluitingsdatum van 2025, met een sterk verminderd personeelsbestand. Dat meldt Automotive News Europe.

De fabriek blijft in ieder geval tot eind 2032 open, met duizend banen die tot dan behouden moeten blijven. Dat vertelde werknemersvertegenwoordiger Markus Thal aan het personeel. Momenteel telt het personeelsbestand in Saarlouis, waar de Ford Focus wordt gebouwd, ongeveer 4.500.

In ruil voor werkzekerheid hebben werknemers ermee ingestemd de capaciteit van de fabriek te verminderen. In plaats van een dagelijks bouwtempo van 860 stuks, wordt dit vanaf 1 april teruggebracht naar 600 stuks per dag.

Investeerders aantrekken

Een Ford- woordvoerder zei tegen Automotive News Europe dat het onveranderd blijft dat er na 2025 geen Ford-voertuigen in Saarlouis worden gebouwd. Er wordt prioriteit gegeven aan het aantrekken van investeerders om de fabriek over te nemen.

Het Chinese BYD en het Nederlandse VDL Nedcar zijn volgens bronnen mogelijk geïnteresseerd in Saarlouis .

Afgelopen juni verkoos Ford zijn fabriek in Valencia boven de fabriek in Saarlouis om zijn volgende generatie elektrische voertuigen voor Europa te bouwen. Het bedrijf is van plan om in 2030 al zijn personenauto’s in Europa volledig elektrisch te hebben en in 2035 al zijn voertuigen.

Geplaatst in rubriek:
Nienke Eusterbrock
Nienke Eusterbrock

Nienke Eusterbrock is redacteur bij Automotive.