‘Ford schrapt 3.800 banen in Europa’

Ford • Er zullen zo’n 2.300 arbeidsplaatsen verdwijnen in Duitsland, 1.300 in het VK en 200 in de rest van Europa.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ford gaat het aantal arbeidsplaatsen fors terugbrengen.(Foto: Ford)

Ford is van plan om de komende drie jaar zo’n 3.800 banen te schrappen; het gaat vooral om arbeidsplaatsen in de productontwikkeling en administratie.

Volgens Automotive News Europe komt het nieuws hard aan bij de vakbonden, die er eerder nog van uitgingen dat het om minder banenverlies zou gaan. Volgens de autofabrikant is de afslanking noodzakelijk, omdat het bedrijf te maken heeft met stijgende kosten en de verschuiving naar voertuigen met elektrische aandrijving. Ford streeft ernaar om in 2035 een volledig elektrisch wagenpark van personenauto’s en lichte bestelwagens in Europa aan te bieden.

Banenverlies

Van de 3.800 banen zullen er 2.300 verdwijnen in het Duitse Keulen en Aken. Het gaat om 1.700 plekken in de productontwikkeling en zo’n 600 administratieve banen. In het VK gaat het om een banenverlies van zo’n 1.300 en in de rest van Europa om tweehonderd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.

‘Ford schrapt 3.800 banen in Europa’ | Automotive Online

‘Ford schrapt 3.800 banen in Europa’

Ford • Er zullen zo’n 2.300 arbeidsplaatsen verdwijnen in Duitsland, 1.300 in het VK en 200 in de rest van Europa.
Ivonne Vermeulen Ivonne Vermeulen
• Laatste update:
Ford gaat het aantal arbeidsplaatsen fors terugbrengen.(Foto: Ford)

Ford is van plan om de komende drie jaar zo’n 3.800 banen te schrappen; het gaat vooral om arbeidsplaatsen in de productontwikkeling en administratie.

Volgens Automotive News Europe komt het nieuws hard aan bij de vakbonden, die er eerder nog van uitgingen dat het om minder banenverlies zou gaan. Volgens de autofabrikant is de afslanking noodzakelijk, omdat het bedrijf te maken heeft met stijgende kosten en de verschuiving naar voertuigen met elektrische aandrijving. Ford streeft ernaar om in 2035 een volledig elektrisch wagenpark van personenauto’s en lichte bestelwagens in Europa aan te bieden.

Banenverlies

Van de 3.800 banen zullen er 2.300 verdwijnen in het Duitse Keulen en Aken. Het gaat om 1.700 plekken in de productontwikkeling en zo’n 600 administratieve banen. In het VK gaat het om een banenverlies van zo’n 1.300 en in de rest van Europa om tweehonderd.

Geplaatst in rubriek:
Ivonne Vermeulen
Ivonne Vermeulen

Ivonne Vermeulen is redacteur bij Automotive, waar ze onder andere de portefeuilles Schade en Universele markt beheert.