Ford kondigt 7 nieuwe EV’s aan voor 2025

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Ford wil vanaf 2030 alleen nog elektrische personenauto's maken. (Foto: Ford)

Ford lanceert drie nieuwe elektrische personenauto’s en vier elektrische bedrijfswagen tegen 2024 in Europa. Dat kondigt de autofabrikant aan. Hiermee is een totale investering gemoeid van twee miljard dollar, zo’n 1,8 miljard euro.

De nieuwe EV’s zullen worden geproduceerd in Keulen en Craiova (Roemenië). Bij de personenauto’s gaat het om een middelgrote cross-over, een compact model, de Puma, terwijl het derde model nog niet bekend is gemaakt. De bedrijfswagens worden elektrische varianten van de Tourneo en Transit. Daarnaast breidt Ford de capaciteit uit door een overeenkomst aan te gaan met de Zuid-Koreaanse batterijproducent SK On en het Turkse industriële conglomeraat Koç Holding, waarmee in Turkije gezamenlijk een productielocatie voor batterijen voor bedrijfsvoertuigen wordt gebouwd.

Wereldwijd

De introductie van zeven nieuwe EV’s, maakt deel uit van de plannen van Ford om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische personenauto’s te produceren. Tegen die tijd moet twee derde van de bedrijfswagens elektrisch zijn. In 2026 wil het merk meer dan 600 duizend elektrische voertuigen in Europa verkopen. Wereldwijd moet dat aantal oplopen tot meer dan twee miljoen auto’s.  Vorige week maakte Ford bekend de organisatie in Europa op te splitsen: een nieuwe business unit houdt zich bezig met elektrische voertuigen en bedrijfswagenactiviteiten worden ondergebracht onder de divisie Ford Pro.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.

Ford kondigt 7 nieuwe EV’s aan voor 2025 | Automotive Online

Ford kondigt 7 nieuwe EV’s aan voor 2025

Gandor Bronkhorst Gandor Bronkhorst
• Laatste update:
Ford wil vanaf 2030 alleen nog elektrische personenauto's maken. (Foto: Ford)

Ford lanceert drie nieuwe elektrische personenauto’s en vier elektrische bedrijfswagen tegen 2024 in Europa. Dat kondigt de autofabrikant aan. Hiermee is een totale investering gemoeid van twee miljard dollar, zo’n 1,8 miljard euro.

De nieuwe EV’s zullen worden geproduceerd in Keulen en Craiova (Roemenië). Bij de personenauto’s gaat het om een middelgrote cross-over, een compact model, de Puma, terwijl het derde model nog niet bekend is gemaakt. De bedrijfswagens worden elektrische varianten van de Tourneo en Transit. Daarnaast breidt Ford de capaciteit uit door een overeenkomst aan te gaan met de Zuid-Koreaanse batterijproducent SK On en het Turkse industriële conglomeraat Koç Holding, waarmee in Turkije gezamenlijk een productielocatie voor batterijen voor bedrijfsvoertuigen wordt gebouwd.

Wereldwijd

De introductie van zeven nieuwe EV’s, maakt deel uit van de plannen van Ford om vanaf 2030 alleen nog maar elektrische personenauto’s te produceren. Tegen die tijd moet twee derde van de bedrijfswagens elektrisch zijn. In 2026 wil het merk meer dan 600 duizend elektrische voertuigen in Europa verkopen. Wereldwijd moet dat aantal oplopen tot meer dan twee miljoen auto’s.  Vorige week maakte Ford bekend de organisatie in Europa op te splitsen: een nieuwe business unit houdt zich bezig met elektrische voertuigen en bedrijfswagenactiviteiten worden ondergebracht onder de divisie Ford Pro.

Geplaatst in rubriek:
Gandor Bronkhorst
Gandor Bronkhorst

Gandor Bronkhorst is als hoofdredacteur verantwoordelijk voor de titels in de divisie Mobility & Automotive van Promedia, waaronder Automotive Management en Fleet&Mobility. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met horloges en goed eten.