Arval bestelt 10 duizend stuks van de Lightyear 2

Lightyear • Het gaat om het opvolgmodel van de exclusieve Lightyear 0, waarvan de productie nu loopt.
Maarten Bokslag Maarten Bokslag
• Laatste update:
Ex-cfo van Lightyear: 'In totaal minstens 1 miljard euro nodig om Lightyear 2 te laten slagen'
per 1 februari begint Weers bij PhotonDelta, groeiversneller voor de Nederlandse fotonische chipindustrie. (foto: Lightyear)

Arval heeft een pre-order geplaatst voor tienduizend exemplaren van de Lightyear 2, het toegankelijkere model voor massaproductie dat de startende fabrikant in Helmond in de planning heeft. Dit melden Lightyear en Arval in een gezamenlijk persbericht. De Lightyear 2 zou een prijs moeten krijgen van minder dan 40 duizend euro.

Valmet

Lightyear heeft een elektrische auto ontwikkeld die voor een deel kan rijden op zonnestroom. Op dit moment loopt de productie van de exclusieve Lightyear 0 bij Valmet in Finland. Die auto kostte 250 duizend euro. Het is de bedoeling dat die in de loop van 2025 wordt opgevolgd door volumemodel Lightyear 2. De pre-order van leasemaatschappij Arval geeft meer zekerheid voor het Helmondse bedrijf.

Leaseplan plaatste eerder al een order van 5 duizend stuks. Lightyear geeft aan nu al 21 duizend pre-orders te hebben.